Horoskopius

Venera u Blizancima, Mars u Vodenjaku-Ovo dvoje ljubavnika više pričaju o seksu nego što ga imaju!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Okupirani smo svjetskim dešavanjima. Astrološki – Velikim konjukcijama, koje se dešavaju ove godine, intenzivno, duboko transformirajući društvo. I odnose. Najvažniji odnosi, oni između emotivnih partnera, možda su sad u drugom planu. Bili smo okupirani egzistencijalnim izazovima. Dvije planete koje se odnose na muško ženske emotivno – seksualne odnose, ove sedmice mijenjaju svoje položaje na nebu. Venera iz hedonističkog bikovskog znaka ulazi u zračni, intelektualni znak Blizanaca, a Mars, koji izlazi iz znaka Jarca a ulazi u znak Vodoije i naredna dva dana biće u egzaktnoj konjukciji (spojen) sa Saturnom, koji je takodje nedavno promijenio znak i stoji na nultom stupnju Vodenjaka. Pisala sam prije dvije godine o ovoj postavci Marsa -pročitaj ovdje, ali ono što je interesantno je da se stanje na nebu mijenja, jer u ovoj sedmici će tri planeta iz zemljanih znakova prijeći u zračne pa i Venera, dakle, o kojoj će više biti riječi u ovom tekstu.

Iako su ovo dvije planete koje su nam bliske (spadaju u relativno brze planeta) i koje su zapravo najbliže planeti Zemlji (okružuju našu Panetu s jedne i druge strane!) Njihova planetarna promjena takodje utječe na kolektivnu energiju, iako više utječe na odnose među ljubavnicima . Mars i Venera, prototipi ljubavnih odnosa, mijenjaju svoj fokus interesovanja od sutra i to najviše do intelektualnom dijelu veze, idejama i planovima, pa ako se zna da su zračni znaci najmanje emotivni, možemo reći da će se ovi vječiti ljubavnici biti u razgovorima kako na intelektualnom planu zadovoljiti ovim režimom u kojem smo, odnose, potrebe i situacije u kojima smo svi u jednom trenutku zatečeni.

Mnogo planeta u zemljanim znacima (u jednom trenutku na nebu ih je bilo i sedam od ukupno deset!) Donijelo nam je fokus na fizički dio, opstanak, hranu i materiju. Sad se polako situacija mijenja, kako rekoh ulazimo u vazušni element, pa će promjena znakova u kojem su, pokrenuti snalažljivost, inelekt, inicijative, pisanje, razgovor, dogovore, komunikaciju i udruživanje, za sada samo preko interneta, ali organiziranije će biti sve ono što nam u prvom trenutku nije bilo potrebno – online radionice, vježbanje i sve ostalo što će nam sada zatrebati.

Mars večeras mijenja znak, ali ide u spoj sa Saturnom, pa ove dvije planete, koje nikako ne donose dobre vijesti kad su zajedno, ali sad u intelektualnom znaku, mogu nam donesu osvješćenje situacije, razmišljanje o njoj, kao i kakve izlaze imamo iz nje, vezano za posao, rad, vježbanje, treninge i druge aktivnosti, kojiim vlada planet akcije Mars.

Venera će krenuti iz znaka Blizanaca svoj dugi put kroz ovaj znak, jer će je njen retrogradni hod uhvatiti u ovom muškom znaku. Interesantno je reći da će ove dvije planete i Mars i Venera biti ove godine retrogradne, te prva koju ulazi nju unatrag jeste upravo ženska planeta budiće sve duhove prošlosti, ali i nove ljubavi koje su nove u ovom životu, a velike i stare iz prošog života.

Moramo znati da Venera ne voli baš da se nadje u ovom muškom dvojnom znaku. Ona nije baš za intelektualne radnje sazdana. Srce i mozak ne rade skladno, nisu u paru, pa simbolika njenog tako neobično dugog bivstvovanja u Blizancima može ostvariti kroz pisanje (ljubavnih romana, tekstova na ovu temu), komunikaciju i razgovore s emotivnim partnerom, savjete koje će prije dijeliti i tražiti , nego se ljubiti i milovati. Čak ovaj Mars i nije baš zagrijan za veze, niti ga interesuje da bude u odnosu, on najprije voli slobodu, pa će biti više virutelnih, internet veza, sve će ovisiti od intelektualne igre i maštovitosti ove Venere ai Marsa, nego od konkretnih i realnih odnosa. Ovo dvoje ljubavnika više pričaju o seksu nego što ga imaju, više dijele tekstove i šalju poruke koje ne mogu ostvariti i konkretiziraju. Venera u Blizancima je mlada, neiskusna, nestalna, baš kao i Mars u Vodenjaku. Oboje nisu raspoloženi za lojalnost i vezanje, ali moguće i da ne znaju biti konkretni i ozbiljni. Ako ste za igre, onda naprijed, ali ako očekujete neke konkretne poteze vaših emotivnih partnera neće ih biti, sve će ostati na papiru, na riječima i obećanjima. Ukoliko ste u dužoj vezi, braku i ozbljno odnosu, biće dogovora o narednim koracima, što dalje oko novca, kućnog budžeta, biće zajedničkih savjeta i ideja kako pomoći jedno drugom da se prevlada ovo stanje. Biće priče oko djece, veći fokus na djeci nego na odnosu. Ove dvije planete će ipak praviti dobar odnos među sobom sve vrijeme, što znači da oboma odgovara ovakvo stanje, iako neće egzaktno napraviti trigonski odnos među sobom, jer Venera usporava svoj hod, i kreće unatrag. Možda će se umoriti, od utrke za ovim vetropirast Marsom, koji može biti nepouzdan, koji obećava ali ne ispunjava, a moramo ga razumjeti, jer nosi u sebi i Urana koji je u padu (Uran vlada znakom Vodenjaka ali je sad loše postavljen po sebe , pa Mars, koji ulazi u Vodenjaka nosi u sebi i ovog Urana!), pa se ona vraća na neke stare priče, tajne odnose ili neki intelektualni rad, koji joj više prija. Mars, kad ona bude prešla u retrogradni hod sredinom travnja, ulazi u vodeni znak Riba, pa od tada kreće mnogo dublja i nesvesnija čišćenja odnosa ali i nestanke i prekide jednog od njih. Od tada možemo realnije sagledati posljedice onoga u čemu smo se našli – izolacije. Ništa nije gotovo dok ne bude gotovo -a to je kraj godine, kad Mars bude izašao iz svoje retrogradnosti kad napokon Venera i Mars prave zemljani trigon (onaj koji donosi materijalizaciju i ozbiljnost odnosa). Ovo nije godina za velike ljubavne priče, nego prije za skidanje maski, za raščišćavanje s duhovima prošlosti, sa sumnjama i teškim emocijama koje se moguće nose iz prijašnjih veza.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK