Venera kvadrat Uran-Postoji potreba da se uradi nešto novo!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Venera ulazi u egzaktni kvadrat sa Uranom i kako je to aspekt tenzije, dat će konflikte u emotivnim odnosima. Ni odnosi s prijateljima neće biti zadovoljavajući. Radi se o tome da je Uran poprilično nestalne i buntovne prirode, ne priznaje ništa uređeno, standardno, ne priznaje pravila. Sa druge strane, Veneri je bitno da se poveže s ljudima, da bude voljena, prihvaćena iu harmoniji sa okruženjem.

Kvadrat ove dvije prirode donijet će sukob interesa obje planeta, to će se manifestirati kroz emotivne inhibicije, agresivnost, pretjerivanje, preveliku potrebu za slobodom, nemanje razumijevanja za tuđe potrebe, nagle odluke vezane za posao, ideje, ljubav, kao i nesigurnost vezanu za posljedice tih odluka.

Postoji potreba da se uradi nešto novo, da se makar na trenutak izmijeni ustaljeni obrazac ponašanja, ali se to radi na grub, nezainteresiran i socijalno neprihvatljiv način. Venera je u ovom aspektu hladna, ne interesuju je drugi ljudi, ali joj dodir Urana daje šarmantnost, karizmu i magnetizam.

S obzirom na znakove koji su u kvadratu, Ovna i Jarca, konflikti se mogu ticati novca, posla, organizacije, pogotovo strukture i discipline. Partneri se ne ponašaju onako kako bismo htjeli pa ćemo u dodiru Urana donositi odluke u pravcu ispravljanja tih ponašanja. Imamo želju da budemo voljeni, ali nemamo strpljenja. Ovdje Venera postaje nervozna, pasivna, neorganizirana, dok Uran postaje ekscentričan, opasan i prevrtljiv. U ovom aspektu pravila se nameću, ali se ne prihvaćaju.

Ovo je aspekt jake i neovisne žene, malo tvrdoglave, ali poslovne, žene s vizijom i energijom koju ne umije najbolje da ispolji. Iako je kvadrat u pitanju, ovo je aspekt umjetnosti i inovacija, ali osoba sa ovim aspektom nikada neće biti u potpunosti zadovoljna svojim idejama i kreacijama, uvijek će tražiti nešto novo i nešto drugačije, jer čim postane poznato i ustaljeno počinje je nervira. Dakle, ovih dana razbijamo rutinu na svim poljima …

Isti aspekt u natalnoj karti, kvadrat Venere u Jarcu i Urana u Ovnu imao je velikan Elvis Presley. Mnogo je priča na temu njegovog ljubavnog života, počevši od toga da je imao ekstremno blisku vezu s majkom, do toga da je imao strah od seksualnog odnosa, jer se bojao seksualno prenosivih bolesti.

Venera u znaku Jarca je pod utjecajem Saturna, a što često daje ograničenja u ljubavi, bilo da je to strah od vezivanja ili zadovoljstva. Sa druge strane isti aspekt mu je dao karizmu, umjetnički talent i vrlo originalan vanjski izgled i energiju, dokaz za to je i Venera, kao dispozitor njegove životne energije, Mars u znaku Vage.

Originalnost i neponovljivost njegovog izgleda, ponašanja, ličnosti i performansa postale su simbol jednog vremena i glazbene epohe.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Status astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK