Horoskopius

Utjecaj boja u feng shui-u / Magično značenje boja

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

U feng shuiu svaka boja je izraz jednog od pet elemenata. Postoje određene smjernice kako koristiti boje za stvaranje dobre feng shui energije u prostoru.
Magično značenje boja
Boje su jedinstveni i moćni simboli. U magiji, one također sadrže moć koja može biti od koristi tijekom rituala. Postoje mnogi sustavi koji povezuju boje sa specifičnim magijskim energijama.
Crvena boja: održava zdravlje, snagu, fizičku energiju, seks, strast, hrabrost i zaštitu. Crvena se koristi u obrambenoj magiji. To je boja elementa Vatre. Crvena je povezana s vulkanima, intenzivnim emocijama i krvlju (a samim tim životom i smrću).
Roze boja: ukazuje na ljubav, prijateljstvo, suosjećanje i opuštanje. Ova boja je simbol nježnih emocija.
Narančasta: ova boja ukazuje na opću energiju.
Žuta: ukazuje na intelekt, povjerenje, gatanje, komunikaciju, elokvenciju, putovanja i kretanje. Žuta je boja elementa Zraka. Ona simbolizira sunce i moć misli. U nekim kulturama žuta boja simbolizira sjever.
Zelena: ova boja ukazuje na novac, prosperitet, zapošljavanje, plodnost, ozdravljenje i rast. Zelena je boja elementa Zemlje i simbolizira naše planete plodnosti, kao i sam život.
Plava: ukazuje na liječenje, mir, psihu, strpljenje i sreću. Plava boja je boja elementa Vode. Simbolično kod nekih naroda ona predstavlja zapad.
Ljubičasta: ukazuje na snagu, liječenje teških bolesti, duhovnost, meditaciju i religiju. Ljubičasta je nekad bila simbol plemića, a danas ona simbolizira božanstva.
Bijela: ukazuje na zaštitu i pročišćenje svake vrste. Simboliše Mjesec, snijeg, hladnoću i potencijal.Ona se koristi u skoro svim magičnim ritualima. Kod nekih naroda ona je simbol istoka.
Crna: ukazuje na protjerivanje negativnosti i upijanje negativnosti. Simbolizira vanjski prostor i svemir. Crna je odsutnost boje. U nekim kulturama, crna predstavlja plodnost, u drugima mudrost.
Crna boja simbol misterije i sofisticiranosti, ona posjeduje energiju snage i zaštite. Ova boja pripada elementu vode. Iako ona može prenijeti osjećaj težine, ako se koristi u velikim razmjerima, crna boja je neophodna u feng shuiu uzemljenja elemenata. Najbolji pravci za crnu boju su sjeverni (voda), istočni (drvo) i jugoistočni (drvo). Ovu boju treba izbjegavati u južnom (vatra) području. S obzirom da je crna boja stabilnosti, ona može biti snažan feng shui lijek za korištenje u sjevernom području vašeg prostora za privlačenje uspješne karijere.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK