Sunce u znaku LAVA-Hijerarhija je princip. Lojalnost je zakon!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Kolovoz je mjesec koji pripada Lavu.Verovatno znate da je ime dobio po imperatoru koji je porazio Mark Antonija i njegovu dragu Kleopatru. Rimski Senat je čak oduzeo veljači jedan dan (prethodno je uvijek bilo 29 dana) i pridodao ga ovom ljetnom mjesecu (do tada je bilo 30 dana) samo da bi bio jednak srpnju. Jer ako se srpnja nazvan po Juliju Cezaru – reformatoru kalendara, zove Jul i ima 31 dan, onda nema govora da mjesec u kome se završavaju gradjanski ratovi, uvodi državni red, u kome Egipat pada a Rimsko carstvo trijumfuje iu kome se slavi imperija može imati manje!

I kao da ta imperijalna slava prati ovaj mjesec mnogo stoljeća kasnije. Jer sa znakom Lava, naš ego i volja za moć, naše ambicije i želja za slavom, uspjehom i naravno, divljenjem drugih – nosi sav talon. Ostavlja preko noći za sobom one dijelove našeg bića koji očekuju pomoć, povlastice, milost. Postajemo jasni kao dan, izravni kao sunčevi zraci koji uvijek nalaze prolaze odsijecanje zamračene prostorije, širimo se kao toplina. I hoćemo još! Inferiornost se makar privremeno briše i daje nam se da vidimo kako je to biti superioran. I introvertiranost ustupa mjesto ekstrovertnosti pa svijet odjednom okreće vratove u našem pravcu. Vidljiviji smo, osvježeni za snagu koja svoje uporište ima u egu. U nama samima. U onome što jesmo, čime se ponosimo. I više nego inače, sada smo realni – ako hoćemo. Realni da sagledamo šta je izvedivo, da se fokusiramo na postignuća i uradimo sve što je potrebno kako bi trijumfirali. Malo po malo, doći ćemo tako i do još većih ciljeva pa trijumfa, jer Lav nikada ne bi dozvolio sebi poraz. Ne zato što ne umije da gubi. Ume, zna on dobro da je dio životne realnosti i to. Ali nikada neće odustati. Poraz je za njega samo preusmjeravanje na drugi način. On mijenja strategije, ali ne i ciljeve.

Zato je biti realan vrijednost koju Lav dobro umije da ocijeni. Na prvom susretu on vam je dao ocjenu koliko ste realni, jer to je ono što on radi. Lav ocjenjuje. I nema ništa protiv da i vi ocjenjujete njega jer je on sve učinio da ono što predstavlja bude čvrsto argumentirano njegovim bilo iskustvom ili znanjem. Zato zna da ćete teško pronaći rupe i pogreške. Jer nitko ih od njega bolje ne vidi. A kada ih vidi on napravi što treba da ih na dalje ne bude. Svakako ih ne sakriva, jer mrzi skrivanje. Zato ponosno nosi sve što jeste. I kada ima znatno više kilograma, i kada ima govornu manu, i kada ima loše pamćenje pred vama će izvući notes i zapisati ono što ne želi zaboraviti i sve će uraditi kao da je to jedini način na koji se ta stvar radi. Zato pamti i primjeni! I zaista, to je dojam koji Lavovi često ostavljaju na druge. Dojam – da trebaju slijediti njihov primjer istovremeno zadivljeni njihovom karizmom. Sve se vidi prije ili kasnije je mudrost Lava s kojom živi. I zato nema ništa protiv ocjenjivanja. Zato lako prihvaća školu i natjecanja kada je mlad, zato je zaljubljenik u sport, zato hoće megdan, tribune, stadione, pozornice, sva školska natjecanja, post post doktorate, hoće apluaz, divljenje i trofeje. Nagrade i medalje. Sjećam se kada je jedna moja školska drugarica, Lav u horoskopu, na jednom natjecanju nakon voditelja koji je tek izgovorio: “Prvo mjesto osvaja …” ustala na očigled svih sudionika i prisutne publike – iako još nisu izgovorili njeno ime. Iako je postajala po svim zakonima vjerojatnosti šansa da je i netko drugi pobijedio, ona je samouvjereno istupila.

Samouvjerenost je osobina s kojom se Lav radja, pa u životu zna biti naporan i težak drugima, jer naivno polazi od toga da je svatko ima usadjenu poput njega, što naravno da nije slučaj.
Ocjenu ćete od Lava dobiti još i za lojalnost, osobinu bez koje s njim ne možete ni u posao ni u ljubav. Ma ni na kavu. Pogriješi li, reći će vam baš to. “Pogriješio sam u procjeni tvog prijateljstva i sad – ajde zdravo.” A o neodlučnosti se s njim ne razgovara. Što se Lavova tiče, neodlučnost nema. Postoje samo kukavice. Hrabrost je izrodila njegovu odlučnost, jasne ciljeve i planove koje uvijek pravi na temelju svoje budućnosti, nikada sadašnjosti. Nikada iz: “Što mi je sad potrebno?” već uvijek “Što bi bilo dobro da imam (znam, radim, gdje živjeti)?” Zato nam se čini da mnogo može mašta, ići grlom u jagode, da želi previše. A kada ostvari sve to, onda se kuluariše tko mu je pomogao, koga ima uz sebe, sigurno nije sam. A što ako jeste jer je Lav predodređen da uspije? Cilj za ciljem, ambiciozno i ​​hrabro. I naravno da nije potpuno sam. Ali on je o tome mislio na vrijeme.

Još u mladosti oko sebe je pravio svoj čopor. Hijerarhija je princip. Lojalnost je zakon. U toj hijerarhiji svi su važni, svi su najbolji. Svi su jedinstveni i u onome što predstavljaju pravi primjer. Tu, za istim okruglim stolom sjede najbogatiji s onima koji o bogatstvu ni ne sanjaju. Oni koji su vrhunski mudri s onima koji su virtuozno praktični, vjernici s nevjernicima, inžinjeri i mistici. Ono što ih povezuje je poštovanje, lojalnost, samouvjerenost i istinski su maheri za polje kojim se bave. I prema njima, kao i prema svima koje voli Lav će se uvijek ponašati zaštitnički, mada Lavice malo ipak više od muških predstavnika. Ona na sve gleda kao na svoje mladunce, tipična majka, idealni roditelj, brižni prijatelj i dobar pedagog. Do treće godine će svoju djecu već naučiti da se čuvaju sami, da budu realni, da ne budu glupi i naivni. Naučit ih da vjeruju sebi, i ostanu do kraja iskreni prema sebi. Zato će s godinama kasnije ostati njihov najbolji prijatelj. Lavica je žena lovac koja lovi na muški način, koja može prehraniti tri kuće a ne samo jednu obitelj. Žena kojoj gotovo da i nije potreban muškarac da nema i onu drugu putenu stranu koja je jako strastvena. Koja se zaljubljuje i žudi za ljubavnom željom. Ta njena slabost koja u plesu, glumi, radu, igri s djecom, umijeću voditi tri korporacije bez daha uvijek je vrlina, kada dođe do ljubavi postaje slaba karika gdje umije da se preda i onome tko je ne zaslužuje. Tko snagu ravnu nema. Niti hrabrost, a ako ne bude imao ni lojalnost pa je ne daj bože prevari – prezreće ga kao da se nije ni rodio. Možda će ostati s njim još deset godina, ali o intimi, nježnosti i ljubavi će on moći samo sanjati. Kazniće ga ne iz osvete, već iz iskrene odbojnosti na pomisao da daje drugu šansu za tako veliku stvar.

Kad sam kod šansi, Lav će kraljevskim pomilovanjem popustiti ako ga iznevjerite tu i tamo i propisno mu se ispričajte (u prijevodu – tražite oproštaj), ali o trećoj šansi sigurno nećete imati priliku s njim razgovarati bilo kao partner, prijatelj, kolega. Jer, kao da se Lavica nije borila sa sobom, sa svojom lojalnošću partneru kada su one večeri prošle godine nečije oči kroz mrak sjekle strastima zrak koji je od naboja pucketao oko nje? Ali zapitala se … “I što onda?” Sva ta strast, nezaboravna noć – ok, ali što onda? Jer, ako tu nema perspektivne budućnosti, ako nema realnog plana (bio bi dobro da je na papiru sa svih eskejp verzijom za izvanredne situacije), onda čemu ta laka predaja? Ili, kao da nije Lav bio u iskušenju prije par dana kada su njegovog prijatelja svi propisno vrijeđali i unižavao jer je zaista napravio nedopustivu grešku, ali umjesto da dobaci tada za stolom gdje su svi od njega očekivali da podvuče crtu i zada udarac, bio je suzdržan čuvajući sve što ima reći za onoga kome te riječi jedino mogu biti od koristi. Istovremeno naslađujući se što ovima uskraćuje gušt malograđanskih ogovaranja. Zato poslušajte “Uvukli su me u priču, izletjelo mi je ..” za njega nema nikakvu snagu.

Da, Lav drži do sebe. I to znači, do svoje budućnosti koja uvijek mora biti uredna, planirana. Kaos ne podnosi. Kaosa se prosto gadi. A desi se. Pogotovo u mladosti. I tada viđate Lava kako cunja od dilera do dilera, ili od kafane do kafane, od krimi priče do zatvora. Poroci su mu najveći neprijatelj ako na vrijeme ne napravi sebi mjesto u svijetu.
Glumac po rodjenju, kada zna tko je i uvijek sa sobom ima svoj san i dugoročni plan, on će vješto folirati, primit će krug duvke ali neće uvući ama baš ni malo, i silno će se zabavljati. Neće se ni napiti da ne zna za sebe, jer svijest je njegov dvorac i bez nje ne želi ostati. Svjestan svega. Sebe i svega oko sebe. Na vrijeme spoznaje što može dobiti od majke ili oca. Ne manipulira, ne ucjenjuje. Lav traži. Dobije li ili ne, prema tome dalje stvara svoju realnost. Odlazi od kuće, ili se udaje ili radi da bi sebi osigurao. Ali ne gubi vrijeme jer njegov život pripada njemu i tu ni najbliži neće imati zadnju riječ. Ni majka. Ni djeca. Ni muž. Dovoljno hrabar da se usudi. A kad se već usudio i da uspije. Uzbudjeno bira teži put, izazovan ili do tada neprohodan. Put koji može biti strmoglav samo ako zaboravi na sebe. Put koji će ga zato stalno podsjećati na to što duguje sebi.

Pažnja koju Lav daje onima koje voli je kraljevska. Tu ste centar centra. Ne štedi se, nije škrt na komplimentima i divljenjem, ego bustere ispaljuje u rafalima i nikada ne zavidi. Ali ni ne laska. Ako nešto nije kako treba, ako vam odijelo stoji smiješno, ako ste ispali glupi u društvu – reći će vam bez oklijevanja. Neće vas štedjeti ni tada, jer ni svoju djecu ne štedi pa zašto bi vas ?! Ako primijeti da zbog pop kulture dijete želi baviti pjevanjem omogužiže mu najboljeg profesora pjevanja s kojim šale nema. 11822675_933430550042357_7265817095106867674_nPa ako ostanu do kraja onda će biti bar najbolji u toj sferi, ali ako nemaju talenta – na vrijeme će odustati od pogrešnih izbora i pronaći sebe tamo gdje treba. Uzaludnost Lav sebi najteže oprašta. Struktura trošenja vremena mora imati svoju djelotvornu primjenu iu budućnosti.

Zato sada pronadjimo Lava u sebi. To je onaj dio u nama koji ultimativno voli život i na glas slavi svoje trijumfe. To je dio koji se ponosi sobom. Koji nema problem biti jasan, koncizan, direktan. Koji je duhovit, jer život je duhovit. Koji nastupa sigurno i ne skreće pogled. Pričajte o svojim uspjesima, o svojim planovima, pišite ih i pravite. Jednom riječju, hvalite se! Sigurno svako medju nama ima nešto čime se može pohvaliti. Ne budite samo strogi prema sebi. Ovo je zapravo i idealno vrijeme za To Do liste, jer kolovoz je prava Nova godina za naše ambicije i planove, dugoročne i kratkoročne. I budite ponosni kao da je čitav svijet slavio vaš rodjenje. Osjećajte se dobrodošli u svakoj prostoriji iu svakom društvu, slobodni medju nepoznatim osobama kao da ste u društvu koje viđate svakodnevno. Slobodni iskoristiti svaki prostor i situaciju da silno sebi udovoljite, sebe zabavite, sebe prikazati! I kao što bi vam svaki Lav rekao, ne zaboravite da je sreća ono što se desi kada pripreme koje su trajale godinama dobiju svoju priliku.
Za kraj, danas kao ilustraciju izdvajam jedno mlado i relativno novo ime, jer stopostotno predstavlja sve ono što Lav u svom maksimumu jeste i treba je dobro upamtiti. Jennifer Lawrence. Oskarovka u dvadeset trećoj godini, šarmantna i beskrajno karizmatična Lavica, duhovita i razoružavajuće iskrena:

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK