Sunce u Škorpionu-Ovo je vrijeme nedopustivo za nonšalantnost, brbljavost, mekoću, opuštenost!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Kao i svake godine, od kraja listopada pa do kraja studenog, Sunce se nalazi u znaku Škorpiona. Kako sada imamo tu već i Saturna i Merkura, Sunce će samo da se pridruži ovoj ne baš razgovorljivoj ekipi. Pogledaće se onako strogo, generalski malko spuštene glave s pogledom u vis, odozdo – tek da nekom možda zastane krv u žilama. Nema baš ni osmijeha, sem ciničnog, jednim krajem usana kao da je neka blaža mišićna atrofija u pitanju. Tko sniženja ispada iz igre. Tko ne ustraje u šutnji, il ‘ne daj bože izda, markiraćemo ga kao škart prirodne selekcije i zaboraviti. Volja traži volju, mentalni napor koji ovdje nije napor nego strast, dakle mentalna ostrašćenost izražena jasnim snajperskim fokusom i koncentracijom traži izazov dovoljno vrijedan satisfakcije razumljivost zahtjeva dokaz povjerenja kao u gangsterskim filmovima kad treba nešto prvo učiniti da bi ti se vjerovalo. Karakternost na dijelu, zbog Saturna više nego ikada, ne popustiti ni pod mučenjem, prijetnjama Merkura, ne odati, ne reći. Ćutati. Šamanski šutjeti i skupljati energiju u sebi u jednu točku, sažimati je i sažimati, u jednu atomsku snagu koja se čuva vjerno kao posljednji metak u ratno doba. Jer to je energija preživljavanja, energija survivera u svakom Škorpionu, a dok traje njihov razdoblje – iu svakome od nas, gdje je oslikana vjerno kroz kuću koja se u Škorpionu nalazi, planete u Škorpionu ili samog Plutona – a svi ih negdje imamo u horoskopu, svi mi težimo toj karakternosti.
Ovo je vrijeme nedopustivo za nonšalantnost, brbljavost, mekoću, opuštenost, brljivost. Pogreške se sada obično skupo plaćaju, ili se ne plaćaju nego se prilike ne vraćaju, zauvijek se propuštaju. Jer u Škorpionu sve može biti samo jednom. Nema drugih šansi. Nema vraćanja starim ljubavima, nema davanja povjerenja prijatelju koji vas je izdao ponovo. Nema vraćanja na stare poslove ni sve staro, prošlo uopće – jer ono više ni nema. Dezintegrisala se do neprepoznavanja. Ovdje je zato sve samo tijek zahuktale rijeke koja ide dalje.

No sam čovjek čak i kada je Škorpion, često ovo ne zna o sebi, nego tek otkriva, pa tek s godinama uči sebe o sebi da ide dalje i da teče. Da njegov tijek ne smije ovisiti ni od koga. Da ta “samoživost” nije samoživost, nego samobitnost, od “same biti” postojanja, kao “samobiće”. Pa tek saznaje da je sam, da je i sa najbližima sam, da je kovčeg tajni, planova, želja, da je najjači i najsamouvjerenija kada se ne odaje, kada ne dijeli, kada ne priča, kada to zrno u sebi energije valja i priziva njegovo ostvarenje. Troši se naglo iu prasku koji odzvanja još dugo kao primjer, zna to on, ali se do tog momenta čuva, a drugi ljudi ni ne slute. Kada se najmanje od njega očekuje – on nastupa. Kada se od njega očekuje, on se povlači, nekad gotovo nestaje.
Često kažem djacima da su Škorpion i Vodenjak dva najzahtjevnija znaka, što znači – nije teško roditi se u Škorpionu, ali nositi takvu rijeku gena u sebi veliki je zadatak, a ne teret, niti nesreća, samo jeste drugačije od svega što nas uče u školama , u društvu. Antisocijalan po suštini, a dovoljno ljubazan da bude voljen, njegovo duplo lice, njegov dupli život, njegova dupla priroda prisutna je onoliko koliko je Škorpion uspio čuti šapat nekih pradjedova koji ga gone da ne staje. Ne sjedi. Stoj. Najjači si kad stojiš. Ne šetaj, smiri sebe. Ne mlati rukama, to nisi ti. Ti si miran, poput budista što tjedan dana ne mrdaju pod nekim drvetom. Na tebi se ne vidi trag nemira. Ti si dubok mir. Do dubokog mira, koji apsolutno odgovara miru koji se nalazi u centru svakog tornada i tsunamija, gdje je sve mirno, dok naokolo kovitla i prijeteći ruši. Dok ne nađe svoj mir, Škorpion je rušilački, a onda samo oni koji do mira dodju, jer rekoh – zahtjevno i teško je to, postaje magičan, zna da sve što pomisli može prizove, stvorio je kvantne znanosti, kako ne bi prizvao i mirom samo naizgled “kontrolirao” budućnost, ovaj vječiti kontrol freak, ali tek kad razumije da je njegovo savezništvo s energijom jedina karta do uspjeha. Jer zna on, da čovjek nije samo mentalno, fizičko, duhovno biće, već je poprilično i energetsko.
Divni dani za fokus i koncentraciju na prave stvari, vrijedne stvari, ozbiljne poslove i dugotrajne, iscrpne radove, dok će površnost komunikacije i lakoća stvari donositi pogreške, umor i trošenje u prazno do smlaćenosti.
Smrt je uspio vidi i nazove je drugačije. Ovo je zato vječiti rat koji se odvija izmedju Dobra i Zla, ovo su Star Wars i svi epski filmovi i knjige o toj borbi. On zna da zlo bez dobra ne može, da dobro bez zla ne može. I da je njegova stvar birati dobro, poštujući Smrt i Zlo, i onako kako se poštuje neprijatelj vrijedan poštovanja zbog svoje sile i snage, ne uzima ga zdravo za gotovo nego dobro prouči s kim ima posla. Kako ono netko reče, vjerojatno Bernard Shaw, mada nisam sigurna, “Prijatelje treba držati blizu, a neprijatelje još bliže.”
Tek kada sebe vidite u životu kao u nekoj igrici – gdje ste figura koja se kreće po razinama i sa svakim predjenim razinom dobiva novu snagu, novo oružje, nove zadatke, nove neprijatelje, shvatit ćete da škorpionski kretanje je uvijek po zadatku i unapredjenju, progres koji se tiče volje, energije, malo riječi, a dosta dijela. I tada je spreman za aždaje, za gigantske pothvate i sučeljavanje i sa onima koji samo misliše da imaju moć, dok pravu nisu ni iskusili, jer ona živi u psihičkoj energiji, u najčvršćoj vjeri u vječnost, i mitološko, više nego genetsko podrijetlo svakog od nas.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK