Što sve niste znali o vješticama i kako one danas izgledaju? One postoje i danas u vrlo uglednim krugovima!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Žene koje su prakticirale neobične rituale i opštile sa Đavolom zvale su se vješticama. One postoje i danas u vrlo uglednim krugovima i njihove usluge nerijetko koriste ljudi koji su na položajima.

Njihova pojava datira još iz drevnog Egipta, ime se vezuje za noćnu pticu, a vještica je obavezno žena. Muškarac može biti mag koji mijenja prirodne okolnosti dok vještica proniče individualne tajne i vrši utjecaj na ljudski objekt.

Srednjovjekovne vještice nisu nikako ličile na pogrbljene starice neugledne fizionomije, štoviše, bile su vrlo prijatnog izgleda starosti od 15 do 40 godina. Bile su seljanke ili iz predgrađa, obično udovice ili neudate djevojke.

To su žene koje su imale elementarno poznavanje medicine tog vremena, znale su da liječe i iscjeljuju biljem.

Najčuveniji ritual za koji se vezuje jeste “Vrzino kolo” u kome se one noću okupljaju igrajući i vršeći obrede žrtvovanja životinja u čast Sotone. Kako vjerovanja nalažu, ako se slučajni prolaznik zatekne, ove vile-vještice ga primame svojim neodoljivim glasom i glazbom u kolo igrati dokle žrtva ne izdahne, jer tempo postaje sve brži.

Vještičarenje se prenosi s majke na kćer. Međutim, smatralo se za neke usamljene žene da su također vještice. U srednjem vijeku nije bilo neuobičajeno donijeti takav sud. One su bile kažnjavane najokrutnijim načinima kao što je spaljivanje na lomači, kamenovanje ili razapinjan.

Vještice danas postaju sve popularnije diljem svijeta. To su najčešće osobe koje se bave astrologijom ili hiromantijom jer time prikrivaju svoje primarne obrede i djelovanja. Vrlo često to su obične žene koje vode prosječan život, nezadovoljne svakodnevnom rutinom, obično starosti između 30 i 45 godin jakog teperamenta i posebnog duha koje pronalaze sebe u provođenju magijskih rituala. Rituali mogu biti vezani i za orgije. Momenat kada naiđu na žrtvu koriste moći svojih očiju uz izgovaranje određenih bajalica ili formula. Sredstva kojima se služe da bi utjecale na sudbinu pojedinca su zapisi, spravljanje određenih smjesa ili napitaka, zatim i obredi s određenim predmetima.

Vještica se postaje uranjanjem u vodu uz prateće citate crnomagijskih molitvi uz sklapanje pakta s Đavolom. Ona je kao takva spremna opčini i uzima tuđe duše pod vlastitu kontrolu.

Još nije znanstveno utvrđeno njihovo djelovanje na individualne sudbine, ali je točan podatak da njihove usluge koriste vrlo ugledne i javne ličnosti diljem svijeta.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Status astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK