Sjeverno sazviježđe Andromeda u horoskopu-Astrološki utjecaj zviježđa Andromeda!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sjeverno sazviježđe Andromeda (Okovana djevojka / žena) predstavlja Etiopsku princezu – kćerku kralja Cepheus (Kefej) i kraljice Kasiopeje, koja je kasnije postala i žena čuvenog junaka Perzeja.

Mit: Andromeda, Etiopska princeza i Perzej žena
Grci, a kasnije i Rimljani, su svu zemlju koja se prostirala u Africi južno od Egipta zvali Etiopija. Etiopija je bila krajnji jug zemlje.

Kasiopeja je bila izuzetno lijepa, ali i ponosna i razmetljiva. Tako je jednom prilikom uvrijedila Nereide, mediteranske morske nimfe. Rekla je da su ona i njena kćerka Andromeda najljepše na svijetu, ljepše od Nereida. Uvrijeđene, Nereide su se požalile svome ocu, Bogu mora Posejdonu (Neptun).

Ljuti Bogu Posejdon (Neptun) poslao je morsko čudovište Cetus (kit, morsko čudovište) da pustoši Kefejevo kraljevstvo, da proždire ljude i njihova stada. Svaka borba protiv njega je bila uzaludna. Kefej obratiti Zeusovom (Jupiter) proroku Amonu. Rečeno mu je da mora prinijeti svoju kćerku Andromedu kao žrtvu Cetus (u nekim verzijama se spominje Posejdonu).

Narod, je saznavši za odgovor natjerao Kefeja da prikuje Andromedu za stijenu pored mora. Tako je Andromeda postala nedužna žrtva arogancije svoje majke, našla se okovana lancima za stijenu, ostavljena na milost i nemilost Cetus.

Kada joj se čudovište približio, pojavio se hrabri junak Perzej, na Pegazu. I spasio je, prethodno dobivši obećanje njezinih roditelja da će je dobiti za ženu.

Svadbeno veselje prekinuo je Andromedin zaručnik Fimej, Kefejev brat od ujaka koji je optužio Perzeja da mu je ukrao nevjestu i sa svojom vojskom napao svatove. Perzej je pomoću Meduzine glave (..) svu Fimejevu vojsku pretvorio u kamen.

U drugoj verziji spominje se da se kraljica usprotivila vjenčanju i da je ona pozvala Fimeja prekinuti vjenčanje i da je i ona pretvorena u kamen.

Ubrzo nakon vjenčanja, oni su napustili Etiopiju. Njihov prvorođenac, Peres, stvorio je naroz poznat kao Perzijanci. Njiho praunuk je Herkul.Njihova kćerka Gorgofona ( “očeva kći”) je poznata kao prva žena koja se postavši udovica ponovno udaje.

Andromedu je među zvijezde stavila Atena da bi ovjekovječila Persejevu hrabrost ..

Astrološki utjecaj zviježđa Andromeda (Okovana djevojka / žena):
Po Ptolomeju utjecaj ovog sazviježđa je sličan utjecaju Venere, mada bi legenda mogla navodi i vezu s Djevicom. Osobam rođene pod njenim utjecajem, Andromeda daruje čistoću misli, moralnost, slavu i dostojanstvo, ali prouzrokuje hrvanja s imaginarnim strahovima i podložnost lakom obeshrabrivanju.

Važnije fiksne zvijezde u zviježđu Andromeda (Okovana djevojka / žena):

-ALFERAC
-VERTEKS
-Mir
-Alma

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Status astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK