SATURN U VODOLIJI-Poštujmo prirodni red na Zemlji, zvjezdano nebo nad nama i moralni zakon u nama!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Astrologija se služi jednom vrlo važnom mjerom u svojim prognozama – a zove se ciklus, te praćenjm ciklusa određene planeta kao i odnosa koje ima s drugim planetima, točnije rečeno praćenjem pozicija ostalih planeta u odnosu na nju mogu se precizirati neka dešavanja. Ako govorimo o globalnim i svjetskim dešavanjima, za astrologe je bitno kretanje dalekih planeta (onih koje se ne mogu vidjeti golim okom) i njihovi ciklusi, ali najveći fokus mora biti na planetima koje zovemo hronokratori, planete koje upravljaju našim prostorom i vremenom, dimenzijama koje utječu na nas i oblikuju našu svijest a samim tim i događaje – a to su Jupiter i Saturn. Jupiter je planeta koja se odnosi na prostor, točnije prostor je pod vladavinom ove planete, pa kako je to najveća planeta u našem Sunčevom sustavu, vlada znakom Strijelca ali i suvladar je i znaka Riba, ona vlada velikim površinama, prostorom, širinama, putovanjima i ekspanzijom, iskustvima koje dobivamo putujući ali iu domeni duhovnog i spiritualnog, duboko unutarnjeg putovanja, u centar naše duše, gdje je ovaj planet i egzaltirana (na 15 tom stupnju Raka – centar duše!) i to je mjesto kojem se ona najviše raduje.

Saturn, drugi hronokrator – onaj koji vlada vremenom i koji u prostor smješta vrijeme, trajanje i daje oblik, onaj oblik koji se formira iz sjećanja koje zovemo prošlost, vlada znakom Jarca ali je i suvladar znaka Vodenjaka.

Saturnov ciklus traje 28 do 30 godina, to znači da na svakih tridesetak godina dođe u isti znak. Posljednji put u znak Vodenjaka je ušao u veljači 1991 godine i izašao 1994. Dakle u znaku Jarca je bio otprilike tri godine prije ovoga, dakle od 1988. do 1991. godine. Kada važna planeta, naročito ona koja vlada vremenom, sjećanjima, učenjima starih lekcija i karmom mijenja znak, važno je povezati kakvu simboliku nosi i na što se odnosi taj znak – u ovom slučaju Vodenjak, te napraviti sintezu i povezati što Saturn aktivira na globalnom ali i na osobnoj razini kad uđe u ovaj znak.

Saturn u Vodenjaku zadnji put bio je, sad kad možemo pratiti cikluse od prije, od 1991. do 1994. godine. Nije teško sjetiti se dešavanja u to vrijeme na našim prostorima.

Prva asocijacija kad se spomene Saturn u Vodenjaku za astrologe jeste politika. Vodenjak je muški, zračni znak, onaj posljednji od tri muška znaka (Blizanci, Vaga i Vodenjak) koji se odnose na intelektualne spoznaje. Naime, zrak jeste najrjeđi element na Zemlji (od čega sve nastaje i ide ka materijalizaciji) te ova tri znaka vezujemo za intelektualne ideje, društvene i socijalne odnose, pokrete, humanitarne organizacije, a Vodenjaka kao ljudski znak, kao posljednji u evoluciji od Blizanaca preko vage, kao probuđenog čovjeka, svjesnog i slobodnog, onog koji se vodi humanim, covecno idejama, onaj koji smatra cijeli svijet za svoju braću, onaj koji kaže da je ispravno društvo gdje smo svi jednaki, gdje nema rasizam, podjela, onaj koji je ukrao vatru od Bogova da bi dao narodu. Zato ovaj znak moramo povezati s naprednim društvom, pa i komunizmom koji predstavlja takve ideje u suštinskom i teoretskom smislu. Saturn, planeta koja je prije svega povezana s restrikcijom, ograničenjima, konzervatizma, tvrdoglavošću i zastupanjem svog stava bez obzira na mišljenja drugih – onaj koji vlada sustavom i represalijama, zakonom i kaznama, Saturn uvijek predstavlja državu i vladine institucije. Prije samo trideset godina imali smo pokušaj na miran način da dođemo do rješenja problema koji se izdešavalo u razdoblju prije njegovog ulaska u Vodenjaka (od 1988. do 1991.). Od 1991. godine imali smo mogućnost tj. bili smo na testu da li smo došli do razine kad možemo iz znaka Jarca (kao kolektivno društvo) da pređemo u znak Vodenjaka, a to znači da napravimo korak ka fleksibilnijem odnosu, kroz prihvaćanje i toleranciju svih – jer ono što smo tada morali naučiti – da nema separacija i to je najveća ovozemaljska iluzija, pali smo i to krvavo – na testu.

Ako znamo sada da Saturn predstavlja državni sustav i bilo koji sustav, na kraju krajeva, a sad ulazi u znak Vodenjaka, možemo li se ponadati da će svjetska politika provesti u djelo ono što predstavlja bit znaka Vodenjaka – jačanje ljudske slobode, buđenje humanizma, duhovnosti i svesnijeg čovjeka u svakom od nas, da politika radi samo u interesu viših ideja i napretku kompletnog društvenog sustava i da je prije svega spremna na kompromis, da bi se kompletna civilizacijska svijest i čovjek popeo na višu razinu, na razinu humanog društva. Vodenjak je znak kao i svaki drugi, ima svoje pozitivne i negativne strane, a ove druge smo osjetili iu prošlim ciklusima – revolucije, anarhiju, neobuzadnost, tektonske poremećaje u društvu gdje se gubi svaki prag tolerancije, ljudskog dostojanstva i onog najgoreg – potpunog odsustva empatije i osjećaje. Dok pišem ovo, padaju mi ​​na pamet razne asocijacije i scenarija koja mogu dogoditi u narednim godinama – od novih prirodnih, humanističkih ideja i spontanih društvenih okupljanja koje prerastaju u pokrete, koje vrlo lako mnoštvo planeta u znaku Vodenjaka ne samo Saturna mogu pokrenuti (dakle i Jupiter, od kraja godine ulazi u znak Vodenjaka, a zatim i ove brže planeta tijekom naredne godine ulaziće i aktivirat ovaj znak pa i akcije ovog tipa) do borbe za prirodu i njeno očuvanje. Kako je Vodenjak znak koji vlada i revolucijama (cijela Rusiija je pod utjecajem ovog znaka, pa će i na tim prostorima biti pojačane aktivnosti u društvenom pogledu) neobičnim i čudnim dešavanjima, pa i znanstveno fantastičnim događajima (NLO), mogući su i ovakvi kontakti ( Vodenjak je znak koji se povezuje s naprednim tehnologijama, internetom, robotikom, brzim informacijama, ali i materijalima od kojih se prave umjetne stvari, razne legure ili pak kamenje za koje se ne zna porijeklo na Zemlji, pa do informacija iz šireg kosmosa …). Sve su to samo scenarija koja savršeni Univerzum može nam se servira, ali test i lekcija će biti ista kao onomad – da li smo spremni na globalnoj razini napravimo zajednički korak u civilizacijskom stupnju razvoja – onaj jedini koji je ispravan – u skladu s drugim sustavima – drugim narodima, prirodom i svemirom i na kraju krajeva s našim osobnim sustavom – organizmom, obitelji, mikrosvijet u kojem živimo.

2020/3/22 godine Saturn ulazi u znak Vodenjaka. Jesmo li postali humaniji? Da li smo spremni izaći iz začaranog kruga našeg vremena koje vlada nama? Mi jesmo pod uplivom i osobinama znaka Jarca i Saturn je onaj koji nam je iznad glava. Sve dok ne naučimo da budemo u sustavu, dok ne naučimo kako funkcionira sustav, ne možemo ni da ga prevaziđemo niti možemo tražiti više slobode. MORAŠ PRVO NAUČITI TEHNIKE I FORME SLIKANJA DA BI IH MOGAO kršiti -rekao je Salvador Dali. Da li smo ih mi naučili? Vidjet ćemo u narednom razdoblju, osobito od kraja godine kad Saturn definitivno ulazi, zajedno s Jupiterom u znak Vodenjaka. Od 22.3 do 2.7 Saturn će biti na prvim stupnjevima Vodenjaka, kad će krenuti u retrogradni hod i ući ponovo u Jarca. Od 2020/12/18 godine do sredine 2023. Saturn će se nalaziti u znaku Vodenjaka.

Na osobnom planu, pronađite sustav u kaosu, onaj koji vam je najprirodniji za vaše tijelo, odnose, obitelj. Okrenite se prirodi, radu na njoj i za nju.

Poštujmo prirodni red na Zemlji, zvjezdano nebo nad nama i moralni zakon u nama

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK