Horoskopius

Runa Jera, Ger-ona donosi promjenu, za plodnost i rast!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

GER, JERA
značenje:
godina, žetva, promjena, potpuni ciklus godišnjih doba, nagrada, produktivnost, prirodna plodonosnost, kretanje, prirodni razvoj

Magijska upotreba:
ona donosi promjenu, za plodnost i rast

Povezanost s mitovima i bogovima:
Sif, Thor, Freyr, granne

Analiza:
Drevnom seljaku nije trebao kalendar da bi se orijentirao ka sadnji ili vremensku prognozu kako bi znao kada će padati snijeg. Godišnja doba bila su dio njegovih kostiju i krv, i njegova egzistencija je ovisila o prilagodbi promjenama. Ger prati runu Is kao što proljeće prati zimu. Led je razbijen, kotač se pokrenuo i stvari se opet kreću unaprijed kako bi i trebale. Ova runa razbija čitav set negativnih runa s kojima je započet ovaj ætt. To nije postignuto bježanjem od leda i borbom protiv nepravedne sudbine, već učenjem iz iskustva i jednostavnim čekanjem. Oluje dođu i prođu, ali sunce je uvijek tu i život je uglavnom lijep. Uživajte dok možete. Ger je runa uzroka i posljedica, a povezana je i sa idejom pravde.

korijeni:
Jera je Runa Godine, ili Žetve. U osnovi se nalaze IE korijeni * Ger- (skupljati) i * gher- (uhvatiti). OICE riječi jarda (zakopano), gardr (selo, vrt), OHG gard, gardo (vrt, krug) kao i OE geard (zatvoren prostor, vrt, država) potječu odavde. Ime ove Rune je opstalo do današnjih vremena u riječima kao što je engleska riječ garden (vrt).

Alternativni načini izgovora:

OHG – jera

OE – ger

ON – ar, jara

GO – gaaru, jer

Povijesni pogled:

Današnjem čovjeku, u stanu sa centralnim grijanjem, koji može kupiti praktički bilo koju vrstu hrane u bilo koje doba godine, je jako teško zamisliti koliko su ljudi ranije bili vezani za dnevne tokove. Kao drastičan primjer, noćno osvjetljenje je bilo vrlo neuobičajeno do prije oko tri stotine godina (svijeće su bile preskupe za običan narod); zalazak sunca je značio odlazak u krevet. Šećer, slatkiši, svjež kruh, meso u zamrzivaču … ljudima koji su odrasli sa svime time je teško zamisliti kako su stvari izgledale ranije (pa i prije samo sto godina, kada hladnjaci nisu postojali). Bilo je doba godine za svaku stvar, i izvan tog razdoblja te stvari nije bilo; dužina dana, vanjska temperatura … sve su to bile stvari koje su duboko i kompleksno utjecale na svakodnevni život.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK