Horoskopius

Runa Ansuz, Os-korijeni rune

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Ansuz je Runa Bogova. IE korijen * ansu- ima maglovito određeno značenje bog, demon, duh; riječi koje sadrže taj korijen su se vjerojatno koristile za opis svih stvari koje spadaju u kategoriju vanjskih, duhovnih entiteta. Kasnije, međutim, ova Runa počinje izravno označava samog Odina, kao što je prilično očito i iz runskih Pesama. Odinovo osnovno oružje, koplje Volje, je također sadržano u ovom korijenu: asck (OHG, koplje), ASCA (OHG, pepeo, jasen).

Dalje, njeno nordijsko ime, Os, potječe od Aesir. Ista riječ (ON, oss) ima dva dodatna značenja: vrh planine, i broj jedan na kocki za igranje; iz ove riječi potiče današnje eng. “Ace” i naša riječ “as” (u kartama, ili za nekog tko je prvi ili najbolji u nekoj disciplini). Po nekima, ista riječ vuče korijene od riječi za drvo Jasen (Yggdrasil je jasenovo stablo), koje je IE * os-, OHG ask, OE AESC, ON ASKR, eng. ash. Iz ovog korijena potječe i riječ u srpskoj jeziku (* os-, nasuprot našem jas-, tj. * As-).

Treće značenje Rune je govor. Wodan / Odin je svoju inicijaciju u mudrost prošao viseći sa Yggdrasila, našavši oslobođenje u vrisku govora, i pismu Runa. Imena Wodan i Odin su ostavila tragove u riječima wuot (OHG, lud, bijesan), wods (GO, opsjednut), wod (OE, pjesma, glas, zvuk), odr (OICE, poezija). IE korijen * os- također označava “usta.”

Alternativni načini izgovora:
OHG – Ansuz, as
OE – os
ON – Alssa, ALS, asur
GO – Ansuz, aza

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM