Horoskopius

Ovan i Rak-Slaganje horoskopskih znakova i uporedni horoskop

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Kako se slažu Ovan i Rak u horoskopu?

Susret između Marsovog podanika Ovna, vatrenog znaka, i Mjesečevog podanika Raka, vodenog znaka, spada u izazove. Mogu biti nominirani za nagrade za međusobnu trpeljivost, ali put kojim su zajedno krenuli zahtjeva totalno prihvaćanje njhovih razlika.

Ovan će vjerojatno imati puno problema pokušavajući probiti zaštitni oklop Raka (Rak voli sakriva svoje osjećaje i predstavlja se kao neosećajni debelokožac). Eventualno, ako Ovan uspije probiti Rakov zaštitni oklop, ustanovit da pred sobom u stvari ima veoma senzitivnu osobu sa lako povredljiva osjećajima …

Na početku, privlačnost između Ovna i Raka je intenzivna, mada će oboje shvatiti da se ta intenzivnost bazira na stvarima koje jedno kod drugog ne razumiju. Mješavina Vatre i Vode kreira vrelu paru! Seks djeluje jako privlačno na oboje, mada će grubi i vatreni Ovan brzo navesti Raka na povlačenje i zahtijevanje nježnosti i romantike. Ali pošto zahtjevi i riječ “nježnost” generalno ne dopiru do Ovnovog razuma, njegovo neodgovaranje na Rakove zahtjeve može dovesti do kraja veze.

Ovan ima svoje dnevne uspone i padove koji lako mogu sudariti sa Rakovim promjenjivim raspoloženjima. Tesko onom Ovnu koji pokuca na Rakova vrata, dok je na njime okačena tabla “Ne uznemiravaj”! Raka privlači Ovan svojom jakom osobnošću, ali shvatiće uskoro koliko su im različita vrijednosna shvaćanja. Rakove ljubavne fantazije, promjene raspoloženja i laka povredljivost koja ga može navesti da se povuče u svoj oklop i ne izlazi iz njega danima, ne slaže se dobro sa direktnim i energičnim Ovnom, koji svoje sposobnosti i osjećaje razvija na aktivnostima i novim početcima.

Rak je zabrinut, često dugo vaga svoje odluke i najviše mrzi biti zbrzavan u tome i guran u akciju. Onaj tko promatra Ovna pri poslu, može ga opisati kao “lako odlučog”, dok je za razliku od Ovna, Rakov moto “sigurnost na prvom mjestu”. Rak je domaćinski tip i sanja o velikoj i harmoničnoj porodici, dok Ovan baš neće odmah biti spreman na sve to, što Raka može navesti da izgubi interes za seks, jer Rak na seks gleda kao na “proceduru razmnožavanja”. U tom slučaju, Ovan će brzo doći na ideju da pokrene proces razvoda braka i završi u tuđem zagrljaju.

Ovan voli trošiti novac, dok Rak grčevito čuva svaku paru i štedi za “bolje sutra”. Dogovori oko uspješnog vođanja kućanstva su neophodni. Baš ti dogovori mogu biti spasioci bracnih i ljubavnih odnosa između ova dva znaka. Ovan i Rak moraju otvoreno razgovarati o svemu da bi u zajedničkom životu postigli balans. Samo ako se Ovan i Rak razumiju i ako surađuju, Ovnova energija i Rakov oprez mogu sagraditi bazu za uspjeh.

Što se poslovnih odnosa između Ovna i Raka tiče, rijetko će uspijevati jer na duge staze Ovan neće biti u stanju izdržati konstantne kritike i negativna raspoloženja Raka, koji će težiti da provodi puno vremena u ljutnji i negodovanju, ako mu se ne ukaže prilika da igra ulogu neustrašivog vođe.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK