Horoskopius

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OCD)

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OCD) je anksiozni poremećaj, a oni koji pate od njega imaju neželjene i učestale misli, osjećaje i ideje koje ih tjeraju da rade nešto.

Donald Trump
Poslovni mogul ima oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja koji se manifestira strahovima, uglavnom strahom od prljavštine i bakterija.Donald je više puta izjavio da se ne rukuje s ljudima osim ako baš ne mora, naročito s učiteljima (?!), Pošto prema nekim istraživanjima koja je čitao, na njihovim stolovima se nalazi 17.000 bacila po kvadratnom inču. Trump iz ovog straha ne dodiruje ni gumb za prizemlje u liftovima, kao dugme koje ljudi najčešće pritišću.

Jessica Alba
Ljepotica iz filmova poput “Grad grijeha” opsesivno razmišlja o sigurnosti, naročito otkad je postala mama. “Ja sam ona osoba koja pet puta provjerava je li isključila štednjak i dva puta se vraća do kuće da provjeri je li zaključala vrata. Nikada ne odlazim na spavanje, bez da isključim svaki aparat u kući iz struje, osim onih kojima je struja neophodna “, priznaje Jessica.

Cameron Diaz
Ako želite prestravite ovog “Čarlijevog anđela”, pokažite joj – kvaku! Cameron svakodnevno čisti kuću, pere ruke stotinama puta dnevno, i odbija pipa kvake. Dijaz je čak rekla da se izvijestili u otvaranju vrata laktom, kako ne bi morala prstima dodirivati ​​kvaku.

Megan Fox
Prelijepa brineta već godinama se bori s ovim problemom. Megan strahuje od bakterija, pa nikada ne koristi toalet izvan svoje kuće, iu restorane nosi svoj pribor kako ne bi koristila “zajednički”. Ima i simptome agorafobije, straha od velikog, otvorenog prostora, ali kaže da se njeno stanje poboljšalo od rođenja sina Noe.

Džastin Timberlejk
Pjevač, glumac i kreator inzistira da stvari u njegovoj kući stoje pod savršenim pravim kutom i uvijek mora imati određene namirnice u hladnjaku da bi održao “red”. Justin nije otkrio koje su namirnice u pitanju, ali zamislite kako je njemu i Dijazovoj bilo dok su bili u vezi? Ona njega zamoli da joj otvori vrata da ne bi pipala kvaku, a on kaže – ne mogu, ređam ove knjige pod pravim kutovima? Šalu na stranu, oboje su rekli da se trude da sa svojim poremećajem žive što normalnije.

Leonardo DiCaprio
DiCaprio je još kao klinac otkrio da ima ovaj poremećaj, pošto je osjećao iracionalnu potrebu da zgazi svaku fleku od žvaka koju vidi na nogostupu, a ako to ne bi uspio uradi, osjećao je nelagodu i strah. Također, nije smio zgazi na liniju na pločniku, a navodno to izbjegava i danas. Neke od svojih simptoma Leonardo je iskoristio na snimanju filma “Avijatičar”, gdje je igrao poznatog Howarda Hughesa, čiji je strah od bakterija i virusa išao dotle da nije dodirivao stvari golim rukama, i da je fizički kontakt ostvarivao samo s odabranom šačicom zaposlenih, koji su morali biti mormoni.

Billy Bob Thornton
Glumac i bivši muž Angeline Jolie spada u kategoriju “brojača” – opsjednut je brojevima, bilo samim po sebi, ili brojem puta ponavljanja određene aktivnosti. Između ostalog, Thornton je rekao da poštu izvadi iz sandučića, i vrati, i tako tri puta, prije nego što smije je otvori. Također, svakoj osobi koju upozna mentalno dodjeli “broj” i onda o njoj razmišlja koristeći taj broj, ne ime.

Jennifer Love Hewitt
Glumica, zvijezda serije “Šaptač duhovima”, priznala je da nju, kao i Charlize Theron, “muče” kuhinjski elementi. Jennifer ne može zaspati dok nije obišla cijelu kuću i uvjerila se da vrata nijednog ormarića, posebno ne onih u kuhinji, nisu otvorena.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM