Horoskopius

Noć vještica i Mlad Mjesec u znaku Škorpiona, pa da li može biti više simbolike?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Noć vještica i Mlad Mjesec u znaku Škorpiona, pa da li može biti više simbolike? Mlad Mjesec se događa kada su Sunce i Mjesec u konjunkciji, točnije u istom znaku. Na sve to Mjesec se nalazi u znaku svog pada što dodatno pojačava misteriju čitavog lunarnog procesa.

Kao što znamo, Mjesec se sam po sebi ne osjeća dobro u ovom znaku, njegove emocije su prikrivene, jedini način da Mjesec osjeti sigurnost i komfor je da se drži ograničenja, nepristranosti i kontrole. Ove osobe savršeno kontroliraju svoje emocije iz straha da mogu biti povrijeđene i ostavljene. Često su sumnjičave i iz takve opreza teže emocije provjeravaju putem testova, igrica, često manipulacija. Naravno, ovo je i regenerativni Mjesec. Savršeno dobro se snalazi u bolu i ima sjajne intuitivne mogućnosti da bol razumije.

Međutim Mjesec je danas pored utjecaja Marsa i pod utjecajem Venere u Strijelcu, zbog svog dnevnog tripliciteta, a kako je Venera u vatrenom, promjenjivom i muškom znaku, potrebe ovog Mjeseca i generalno osjećanja se vezuju za širenje empatije, potrebu da se povežemo s drugima, prvenstveno s partnerima. Mars s druge strane se nalazi u znaku Jarca, pa svoju energiju usmjerava na održavanje stabilnosti, strukture, reda. On želi stvoriti red i da mu se oda priznanje zbog toga.

Na planu emocija ovo je joše jedan dokaz da Mjesec u Škorpionu pokušava ostati hladan, strog, ozbiljan, ali detaljnije gledano, to je samo maska. Osobe u znaku Škorpiona ovih dana mogu imati poslovne mogućnosti, ali i izazove u kojima će željeti ostati hladne glave, možda čak i djelovati rezervirano, ali oni također žele raditi u timu, da se druže, izlaze, razmjenjuju ideje. Kako Mlad Mjesec predstavlja konjunkciju Mjeseca i Sunca i obično se odnosi na nove projekte i ideje, intuiciju i čudne okolnosti, razlog više da ovaj aspekt osjete osobe u znaku Škorpiona, kao i njihov opozit, Bikovi.

Škorpion je sama po sebi vodeni i ženski znak, pa će intuicija generalno biti pojačana ovih dana, pogotovo kada su poslovi u pitanju. Više pažnje obraćajte na svoje snove, tijelo, senzacije koje imate. Mjesec je izuzetno moćan u ovoj fazi, jer simbolično budi ono ezoterično u čovjeku, što ga više približava prirodi i univerzumu.

Još jedna interesantna stvar je što je i Merkur u znaku Škorpiona, a što dodatno pojačava polja interesovanja vezana za ezoteriju i magiju. Polje obilježeno znakom Škorpiona u natalnoj karti će imati poseban utjecaj na osobu ovih dana. Ako to primjerice, sedmo polje, utjecaji Škorpioni osjetit će se među bračnim partnerima, ako je u šestom polju, utjecat će na ozdravljenje ili vraćanje snage osobama koje su u ovom razdoblju bile bolesne i sl.

Merkur, Sunce i Mjesec prave trigon ka Neptunu što dodatno pojačava maštu, inspiraciju. Neptun donosi u ovom slučaju poznavanje simbola i njihovu laku interpretaciju, točnije mogućnost da na brz i učinkovit način analiziramo primjerice snove ili neke druge znakove i povežemo ih sa stvarnim događajima. Sa ovim planetarnim uplivom poznajemo uzrok i posljedicu u svemu i ponašamo se sukladno tim.

Očekujte ektremne emocije, ali i dubok uvid u okolinu. Na nebu je također dosta kvadrata što donosi akciju, frustracije, konflikte, motivaciju i jaku slobodnu volju, a kako je Škorpion fiksni znak, razlog više da svojim modalitetom uokviri djelovanje Sunca, Mjeseca i Merkura.

Maska: jedini način da kažeš otvoreno ono što jesi i da to bude sasvim normalno. Sretna svima Noć vještica.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK