Horoskopius

Mjesečevi čvorovi i duhovni put-Što nam pokazuju, na što nas usmjeravaju?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Koliko su mjesečevi čvorovi bitni za duhovni put, prošle živote i karmu? Što nam oni mogu reći bliže o našem usmjerenju i težnjama u ovoj inkarnaciji? Što nam pokazuju, na što nas usmjeravaju?

Da krenemo od početka. Mjesečevi čvorovi prestavljaju točke u kojima Mjesec siječe sunčevu putanju. Imamo Sjeverni mjesečev čvor koji je poznat i po nazivu Zmajeva glava, i Južni mjesečev čvor-Zmajev rep.

Kako duša evoluira kroz živote, ona prelazi određne lekcije kroz praktično iskustvo, i zapravo kako nema stagnacija i sve je promjena, ona ima potrebu da se konstantno razvija. To znači da kada uspije iskustveno prođe određenu lekciju i iskustvo, duša daje sebi studenog iskustveni zadatak. Upravo tu Mjesečevi čvorovi igraju značajnu ulogu.

Južni mjesečev čvor će nam pokazati kroz postavku u natalu koju lekciju smo posljednju naučili i savladali uspješno. Što smo to iskustveno prošli, možda i kroz više života, ne samo jedan. Za koju iskustvo smo bogatiji kao duša, što smo to doktorirali.

Sjeverni mjesečev čvor nam pokazuje što je to što učimo baš kroz ovaj život. Koju lekciju još uvijek nismo savladali, gdje nam je nepoznat teren, kroz što trebamo da se izgrađujemo, što želimo iskustveno naučimo.

Kakve sad tu veze ima karma?

Pa kako su mjesečevi čvorovi uvijek jedan preko puta drugog, jasno nam je da su oni dvije suprotnosti. Tako da sada igramo suprotnu ulogu od one koju smo nekada igrali. Što bi u konkretnom primjeru značilo, da ako smo kroz prošle živote doktorirali lekciju kroz znak Ovna npr., Naučili smo da se izborimo sa sebe, da stavimo fokus na vlastito biće, da dobijemo što želimo, da budemo čovjek od akcije … U tim životima učeći ovu lekciju možda smo nekad i bili sebični, pa nismo toliko bili uviđajni za potrebe drugih ljudi. Sada sa suprotnim znakom-Vagom, učimo da se povežemo s drugima, da se pronađemo kroz međusobne odnose, i fokus sa sebe pomaknemo na partnerstvo. Ili sa neovisnosti na međuovisnost.

Da li su ove lekcije koje sada učimo lake?

Apsolutno ne. Iako se Sjeverni mjesečev čvor u astrologiji smatra benefitnom točkom, možemo reći da on prestavlja veliku lekciju koju moramo savladamo tj. naučimo. Što u većini slučajeva nije baš tako lako. Po inerciji stvari, iskustvo koje smo posljednje doživjeli kroz posljednje živote / život, nam je tako blisko, poznato i svježe je u sjećanju. Tako da te naučene vještine su i sada izražene kroz nas. Imamo urođene talente baš kroz Južni mjesečev čvor, a kroz Sjeverni čvor u njegovoj simbolici te talente sada stječemo u ovom životu.

Dakle, kada krenu životne turbulencije uvijek ćemo po inerciji krenuti da regujemo po starom naučenom načinu. I tada ćemo doživljavati malu opomenu kroz životno iskustvo koja će nas usmjeravati na drugi izbor – izbor novog reagiranja.

I kako zapravo postići blanas na svom duhovnom putu?

Tako što ćemo biti spremni raditi na novim stvarima koje prestavlja Sjeverni mjesečev čvor. A talenti koje smo donijeli u ovaj život s Južnim mjesečevim čvorom trebaju da nam pomognu u tome. Da budu sustav potpore a ne primarni izbor reagiranja. Ako npr. u ovom životu treba da imate i steknete iskustvo duhovnjaka, osobe koja se bavi duhovnim radom a doktorirali ste lekciju rada kroz koršćenje uma i logike, upravo ti talenti vam trebaju pomoći da svoj duhovni rad organizirate na stabilan i fokusiran način, za što je u određenim segmentima potrebna i logika. Nikako se ne treba vraćati starim predlošcima, i raditi poslove koje će uklučjuju samo logiku i čvrstu formu, već treba krenuti u nepoznato, tamo gdje duša zove kroz mistiku i osjećaje.

Dakle, da zaokružimo priču, Sjeverni mjesečev čvor prestavlja put koji smo odabrali da pređemo u ovom životu. Iako može biti izazovno jer nam je nepoznato da se krećemo putem kojim nismo prošli. Međutim, s ovom benefitnom točkom, omogućeno nam je da kada krenemo i stanemo na taj put, duša će osjetiti ekspanziju i osjećaj da je sve učinila baš kako treba. Naravno uz uporabu tj. pomoć već stečenih talenata kroz Južni mjesečev čvor.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK