Merkur – vaš način razmišljanja i komunikativnost …… Što Merkur govori o nama?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

U jednom znaku boravi od 15 dana do 2 mjeseca. Um, izražavanje lišeno emocija. Prilazi tamo gdje će imati koristi. Pismen je, lako rješava sve probleme, dobar govornik. Voli umjetnost i putovanja. Retrogradni Merkur označava daleko dublji misaoni proces. Osoba rijetko donosi brzoplete zaključke.

BOJA: crvena, ljubičasta.

METAL: živa.

DRAGI KAMEN: opal.

BILJKA: jorgovan, đurđevak.

DAN: srijeda.

Merkur – vaš način razmišljanja i komunikativnost

U drevnoj mitologiji Merkur je bog govora, putovanja, glasnik bogova, zaštitnik trgovaca i lopova. Astrolozi u njemu vide simbol ophođenja, govora, pisanja, znanja, učenja, intelekta, razuma. Svestranost, brzina i spretnost su njegove odlike. Položaj Merkura u vašoj natalnoj karti određuje vaš stil općenja i način na koji razmišljate. On ukazuje na one oblasti života koje najviše zaokupljuju vaš um i potiču razmišljanje. Govori o tome koliko ste praktični, da li ste površni i imate li smisla za humor.

Naravno da samo položaj, u znaku i kući, nije dovoljan da se stekne kompletna slika o prirodi vašeg Merkura. Važni su i aspekti koje on obrazuje s drugim planetima, u kojim su znacima i kućama te aspektovane planeta, koje planete su njihovi dispozitori, gdje se oni nalaze na zodijaku, itd. Astrologija nije ni malo laka i jednostavna umjetnost. Medutim, položaj vašeg Merkura je ključ za razumijevanje vašeg stila komunikacije s okolinom i načina na koji razmišljate.

Merkur u Ovnu

Riječ je impulzivnost

Osobe sa Merkurom u Ovnu su maštovite, imaju dobar uvid u sve iu svemu žele biti prve. Lako se izražavaju i izvanredno improviziraju, borbene su i vole dobru polemiku. Ponekad mogu biti tvrdoglavi.

Merkur u Biku

Riječ je konkretnost

Osobe sa Merkurom u Biku su zainteresirane za novac i materijalna dobra, umjetnosti i suprotni spol. Ne prihvaćaju odmah nove ideje, ali kad se prihvate nečeg, ne odustaju. Više se oslanjaju na životno iskustvo nego na knjige.

Merkur u Blizancima

Riječ je pričljivost

Ovakav položaj Merkura daje osobama izvanredan rječnik, uživaju u učenju, lako i vješto komuniciraju. Misli su im brzinom munje, šarmantni su, često gestikuliraju. Logičko zaključivanje je doseglo svoj maksimum.

Merkur u Raku

Riječ je receptivnost

Pažljiv slušatelj, suosjećajan prema drugima, ali ima problema kada nastoji objektivno razmišljati, jer se uvijek tu umiješaju vlastite emocije. Ponekad bljesne intuicija, voli poeziju. Vrlo emotivan i lako podliježe svojim osjetilima.

Merkur u Lavu

Ključna riječ pozitivnost

Razmišlja na dramatičan način, ali tu je uvijek uključeno srce, vizionar i idealista. Dostojanstveni su i stalo im je da ostave dojam na druge. Vole ih smatraju autoritetom, vrlo su sposobni rješavati probleme.

Merkur u Djevici

Ključna riječ metodičnost

Razmišlja hladnokrvno, logično i nepristrano, analitični i praktični. Zanimaju ih mnoge stvari i mogu biti uvjerljiv sugovornik. Znaju da znanje pretvore u materijalnu korist. Zdrav razum i poštenje, također donosi merkur u djevici.

Merkur u Vagi

Ključna riječ diplomacija

Prijateljski nastrojeni, širokih nazora i racionalnosti mogu biti strogi kada je riječ o vlastitim principima. Užasavaju se nepravde. Mrze svađe i pokušavaju doći do zajedničkih rješenja. Žude za intelektualnim dostignućima, vole umjetnost.

Merkur u Škorpionu

Ključna riječ oštrina

Kritičan, skeptičan, a ponekad tajnovit i sumnjičav, to je Merkur u Škorpionu. Osobu s ovakvim Merkurom vrlo teško je uvjeriti da promijeni mišljenje. Odlučnost je bezgranična i tako nepokolebljiva da osoba može sve prepreke kako bi postigla što želi.

Merkur u Strijelcu

Ključna riječ neovisnost

Iskreni sa smislom za zajedljiv humor, impulzivni, često kažete nešto, a ne razmišljate o posljedicama. Ponekad do istine dođete intuicijom. Osobe sa ovakvim Merkurom su darežljive, poštene i ne vole nikog da obmanjuju.

Merkur u Jarcu

Ključna riječ ozbiljnost

Vrijedni, oprezni, iskreni, prodornog uma, izvanredno pamte brojke i činjenice. Mogu biti taktični i vješti diplomat, imaju jasno rezonovanje i ideje koriste u praktične svrhe. Realista prije nego idealista, s izraženom samodiscplinom. Podržava tradicionalne vrijednosti.

Merkur u Vodenjaku

Ključna riječ originalnost

Osobe koje imaju Merkur u Vodenjaku imaju jaku intuiciju i obično dobro procjenjuju ljudsku prirodu, pronicljivi i vedrog duha. Sposobnost apstraktnog mišljenja, studiozni i društveni. S lakoćom pišu i govore. Zainteresirani za znanost, skloni okultnom.

Merkur u Ribama

Ključna riječ refleksivnost

Izražena intuicija, učite apsorbirajući znanje, a ne proučavajući udžbenike, romantična i pjesnička duha. Obično skrivate ono što mislite, otvarati se samo bliskim prijateljima i rođacima. Ovo ukazuje na dvoumljenje, podliježete vanjskim utjecajima, što dovodi do mijenjanja raspoloženja. Voli biti dobro obaviještena o svemu, osoba koja ima Merkur u Ribama.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Status astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK