Kineska astrologija -plan i čajevi ….. Zeleni čaj je vrlo snažni antioksidans koji uklanja slobodne radikale iz organizma

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Prema kineskoj legendi, priča o zelenom čaju počinje 2737. godine prije Krista u vrijeme cara Shen Nunga. Taj mudar čovjek ušao je u povijest po svojoj sklonosti da prokuhava vodu za piće. To je činio nakon što je primijetio da prokuhana voda daje bolje zdravlje a time i produžuje život. Ključni trenutak dogodio kad je Shen Nung za vrijeme prokuhavanja vode u nju palo nekoliko listova s ​​obližnjeg drveta. Car je kušao novonastalo piće i bio zapanjen njegovim ugodnim okusom. Nazvao ga je «darom s neba» i otad svakodnevno pio.
U početku je jedino postojao zeleni čaj. Tek kasnije su se pojavili crni i crveni čajevi. Razlika između njih je samo u procesu proizvodnje. Naime, što se čaj više procesuira, on postaje sve tamniji i tamniji. Listovi zelenog čaja se tek jednokratno izlažu toploj pari, dok se oni crnog i crvenog djelomično suše, drobe i fermentiraju. Nakon što je otkriven prije gotovo pet tisuća godina otkriven, čaj je postupno širio na sve strane svijeta. Vremenom je postajao sve popularnijim, tako da je trenutno došao u poziciju da bude drugo najpopularnije piće nakon vode. Čaj su iz Kine u Europu po prvi put donijeli Nizozemci 1650. godine. U početku je čaj bio izuzetno skup i samo su si plemići i ostali viši slojevi mogli priuštiti luksuz njegovog ispijanja.
Zeleni čaj je vrlo snažni antioksidans koji uklanja slobodne radikale iz organizma. Brojna znanstvena istraživanja su pokazala da njegovo redovito konzumiranje u dozama od 4 do 6 šalica na dan može smanjiti rizik pojavljivanja različitih oblika raka. U jednom od njih je čak izračunati da i strastveni pušači cigareta mogu profitirati od zelenog čaja jer im se vjerojatnost kancerogenih oboljenja smanjuje čak za 45 posto. Zeleni čaj bi trebali prigrliti i ljudi s visokim krvnim tlakom. Njegovo djelovanje djeluje umirujuće i pojačava doticaj krvi u srce. U Aziji postoji običaj redovitog konzumiranja čaja uz svakodnevne obroke. Rezultat je daleko manji broj oboljenja arterija i srčanih napada.
Uz zeleni čaj, ovisno o duljini sušenja, postoje još i bijeli, žuti i crni čaj. Zanimljivo je da se po boji svaki od tih čajeva može povezati s pojedinim planetom iz kineske astrologije.

Zelena boja regiji Jupiteru i povezana je s proljećem. Jupiter je planet ekspanzije na svim razinama postojanja i središnja točka za bilo kakav osobni rast. On daje nezaustavljivi optimizam koji se izražava kroz vizije neke ljepše budućnosti. Jupiter ne poznaje nikakve zapreke i ovaj svijet doživljava na najpozitivniji mogući način. Daje potrebu za fizičkim i mentalnim kretanjem i inicira pozitivne okolnosti za napredovanje. Redovitim konzumiranjem zelenog čaja pojačavamo sve ove Jupiterove funkcije.

Bijela boja u kineskoj astrologiji dodijeljena je planetu Veneri. Ona simbolizira energiju privlačenja, prianjanja i zajedništva. Povezujemo ju uz ljubav, odnose i umjetnost. Područje karte u kojemu se nalazi Venera je mjesto gdje želimo uživati ​​i biti voljeni. Isto tako ovaj planet će označiti i naš vlastiti doživljaj osobne privlačnosti. Venera je ključna i za razlučivanje našeg sustava vrijednosti u skladu s kojim donosimo odluke. Znači, ako želite biti lijepi i imati skladne veze, preporučljivo vam je što češće piti bijeli čaj.

Za razliku od zapadnih astrologa, Kinezi žutu boju povezuju uz planet Saturn. Saturn označava princip kontrakcije i suočavanje s osobnim nedostacima. Preko njega se usklađujemo sa zahtjevima društva kojemu pripadamo. Saturn je planet koji od nas traži izdržljivost i ustrajnost. Najčešće označava mjesto gdje se najviše osjećamo nesavršenim i gdje nastojimo ispraviti svoje pogreške. Ispijanje žutog čaja pomaže nam da ispravljamo svoje greške i pojačamo svoju strpljivost. Pošto Saturn svih reducira, njegov čaj smanjuje i tjelesnu težinu.

U Kini crna boja regiji Merkuru. Njega astrolozi uglavnom povezuju uz mentalne funkcije. On označava kvalitetu našeg uma, njegovo promišljanje i logičko zaključivanje. Merkur je isto tako povezan i uz komunikaciju, bilo da je ona verbalna ili neverbalna. U natalnoj karti ovaj planet naglašava područje razmjene informacija i učenja. Merkur je također povezan i uz koordinaciju pokreta. Uživanje u crnom čaju pojačava naš um i daje nam veću pokretljivost.

Zanimljivo je da u Kini ne pronalazimo crveni čaj. Sam naziv povezuje se s crnim čajem i predstavlja jednu od njegovih varijanti. Sama crvena boja povezuje se s Marsom. On je planet povezan uz protok naših tjelesnih energija i njihovo usmjeravanje na osobna postignuća. Tamo gdje se on nalazi u pravilu susrećemo s preprekama koje želimo prevladati. To je mjesto gdje se borimo i probijamo kroz život. Mars je ujedno i naša seksualna energija kao motivirajući faktor za akciju. Ona nas inicira učiniti prvi korak. U prodavaonicama ćete pod crvenim čajem pronaći rooibos čajeve napravljene od iglica afričkog grmlja. Njihovim korištenjem ćete uspješno pojačati Marsove energije u svom životu.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

MAKEDONIJA

53,1 MKD