Kakvi su prijatelji znakovi Zodijaka: Bik je posesivan, Rak razmažene, a SVAKO TREBA DA IMA LAVA ZA DRUGA

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Što kažu zvijezde o prijateljstvima … Pročitajte u tekstu …

OVAN

Ovan je impulsivan i pravdoljubiv (ne podnosi prljavu igru), pa će na licu mjesta, pritrčati u pomoć čovjeku u nevolji, ma tko to bio. I tako stječe prijatelje, mada baš nema previše živaca za one koji su ophrvani nekim kroničnim problemima. Uvijek spreman pomoći, stvorit će se tamo gdje je potreban ako ga prijatelj pozove, a pošto je snalažljiv, spretan i duhovit, svoj nepresušni entuzijazam, obavezno prenosi i na druge.

BIK

Bik se sporo zagrijava, ali se sporo i hladi, pa kad on nekome postane prijatelj, to je takoreći za sva vremena – pouzdan je, vjeran i naravno posesivan. Nemojte mu se zamjerati pričajući mu o nekim drugim i boljim prijateljima od njega, jer mu je teško podnijeti pomisao da vam može biti ljepše s drugima, a da njega nema u tom društvu. Prijatelje cijeni po načinu kako reagiraju kad njemu ustreba pomoć, čak iako ništa ne mogu učiniti u tom trenutku.

BLIZANCI

Iako ima dosta prijatelja, on se uglavnom oslanja na samog sebe, jer misli ‘trista na sat’. Zbunjuje svojim racionalnim pristupom u svakoj prilici i na svakom mjestu, jer uvijek ima krajnje logična i prihvatljiva rješenja za one koji traže pomoć od njega. Zabavlja ga da stupa u kontakte, ležerno, neobavezno, lako, ćaska i prikuplja informacije koje će možda dobro doći baš nekom njegovom prijatelju, ali isto tako mogu biti upotrijebljene i protiv neprijatelja. Opasan igrač, bilo da vam je prijatelj ili neprijatelj.

RAK

Ne daje vam direktno do znanja da ste mu potrebni, već okoliša i očekuje da između redova pročitate kakav problem ima. Ako mu ne pomognete kad je njemu potrebno, veliko je zlopamtilo i čeka trenutak kada će vas podsjetiti na to. Zbog promjenljivih raspoloženja, nesiguran kao prijatelj, jer nikad ne znate pod čijim će utjecajima i kada popustiti njegov oklop. Ume bolje razumjeti, nego da pomogne, pa mu svoj problem prepričajte kao da je problem neke druge osobe – tad može biti objektivan.

LAV

Baš Voli da pomaže, jer je velikodušan i prija mu tuđa zahvalnost, mada nikada ne inzistira na njoj, niti zamjera prijateljima koji su to zaboravili. Više voli može pomoći drugom, nego da sam zavisi od nečije pomoći, pa makar bila i od dobrih prijatelja. Samopouzdanje, zbog profesionalne satisfakcije i novac daju mu osjećaj moći i utjecaja čak i prema ljudima koje vidi prvi put u životu, ali se nikad njima ne razbacuje, jer muški Lav je uvijek džentlmen, a žena – «lafica».

DJEVICA

Teško da ćete nju iznenaditi ako joj se požalite na nepravdu koja vam je učinjena ili na nešto što ne možete riješiti, jer Djevica je uvijek spremna uhvatiti se u koštac s bilo čim ili s bilo kim. Isključuje emocije (što vam na prvi pogled može djelovati surovo), pažnju fokusira na vaš problem, pa nepogrešivom logikom i objektivnošću postavlja stvari na svoje mjesto. I stvar je riješena. Neprocjenjiva kao prijatelj, a ako vam je neprijatelj-budite uvijek blizu nje.

VAGA

Iako može djelovati površno, Vaga je veliki prijatelj, zato što je rođeni odvjetnik. Ona ume da sasluša, ume da posavjetuje, jer se «ubacuje u ulogu» vašeg neprijatelja, pa razmišlja kao on. Doduše, pod uvjetom da je ne gnjavite kad ode kod frizera ili kozmetičara, ali će sigurno odmah, još dok je pod maskom, početi razmišljati kako da vam pomogne. Mrsko joj je da traži pomoć od prijatelja, i očekuje da oni to sami ponude, pa često propusti neke mogućnosti i šanse.

ŠKORPION

Jedno je sigurno – Škorpiju ne treba imati za neprijatelja, a ako vam je prijatelj, računajte na njenu bezgraničnu odanost i lojalnost. Ukoliko Škorpionu povjerite tajnu ili otvorite dušu, nikada to neće zloupotrijebiti. Kad je iznevjerena, loše se piše onom ko je nju razočarao, jer ne odustaje dok se ne osveti. Treba joj vremena da stekne povjerenja, kako bi nekog prihvatila kao prijatelja od koga uvijek očekuje da poštuje njezinu intimu.

STRIJELAC

Veliki prijatelj u svakoj prilici, potegnuće sve svoje veze da vam pomogne, ali pazite da mu se ne zamjerite, jer zna biti vrlo nezgodan i osvetoljubiv. Ako tražite savjet od Strijelca, iako bira riječi, on gađa u srž problema, pa se nemojte začuditi ako se osjetite i pomalo povrijeđenim (obično govori ono što misli). Ne može se druži sa svakim, pomalo elitista, traži sebi slične i za prijatelje, pa zna djelovati snobovski.

JARAC

Kod Jarca morate proći neke testove i provjere (kojih nećete baš odmah ni biti svjesni), kako bi vas prihvatio za prijatelja. Iako drži do forme i etikecije, kada zatražite pomoć od njega, može vas iznenaditi prisnošću i razumijevanjem (koja je u suštoj suprotnosti s njegovim suzdržanim ponašanjem). Kad jednom raskine prijateljstvo, to je zauvijek, ali treba mu mnogo da do toga dođe. Bolje ga je imati za prijatelja, nego za neprijatelja, jer nikad ne zaboravlja ako ste ga izdali ili prevarili.

VODENJAK

Vodenjak je pristrasna prema prijateljima za koje uvijek ima opravdanje, što god da urade. Prijateljstva sklapa ležerno, bilo gdje i bilo kad, naizgled lako, kao da se s nekim poznaje od ranije. Nonšalatno prilazi, uvijek ima zgodnu temu za razgovor, a kasnije razrađuje oblasti koje su najinteresantnije. Kad se nađete u nevolji, ne pita koje je doba dana ili noći – stvoriće se tamo gdje vama treba. Priskače u pomoć i nestaje, a zahvalnost ni ne očekuje, jer je u suštini vrlo plemenita.

RIBE

Ribe su rođeni psiholozi, pa nema boljeg ramena za plakanje od njihovog, mada izbjegavajte da im se povjeravate, ako imate kolege rođene u tom znaku (budite sigurni da će sve o vašim slabostima i problemima prenijeti šefu). Suosjećaju s drugima, ali umeju da osjeti i ono što nosite duboko u sebi kao neku tugu ili dugotrajan problem, pa time mogu vas «kupe» za sva vremena. Kad im se prijatelj obrati za pomoć, uvijek imaju vremena i udubljuju se u njegov problem, dok intuitivno ne pronađu rješenje ili pomoć.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SRBIJA

60 RSD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.