Horoskopius

Kako se Pluton ponaša u pojedinim poljima na individualnoj razini, pa i tad samo ako ima jake aspekte jer – Pluton je generacijska planeta

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Bog podzemnog svijeta – Pluton, ima svoj pandan iu astrologiji, pa je ovaj planet, otkrivena prije manje od sto godina (1930), za koju je 2008. utvrđeno da nije ni planeta već maglica, prilično slobodno tumačena. Ipak, svi se slažu u jednom – koliko god da je rušiteljski silovita, isto tako je “feniks iz pepela”.

Ako netko može otići do Hada i vrati se živ, onda je to Pluton. Razvijajući dalje istu logiku, onda su i osobe pod jakim uplivom Plutona iste. Međutim, utjecaj Plutona na obične smrtnike nije toliko jak, čak ni kad pravi egzaktne aspekte u natalnoj karti, ali ako je na kutovima (ASC, DSC, IC i MC) ili ima mnogo aspekata ili je vladar prvog polja … onda se odražava i na život pojedinca.

Tipičan predstavnik tipa Plutona je Rasputin, kojeg nisu mogli čak ni da ubiju – prvo je otrovan, pa upucan, pa bačen u ledenu Nevu, da bi ga poslije tri dana pronašli s plućima punim vode, što je ukazivalo da je još bio živ kad je bačen! Pretpostavlja se da se borio da ispliva, ali nije mogao od leda. Da nije bilo zimsko vrijeme, tko zna … Možda bi preživio i Nevu.

Inače, preko Plutona bolje možemo prognoziramo šta će se dešavati na globalnoj razini, i više se odnosi na mase nego na pojedinca. Po pravilu najavljuje dramatične preokrete. Kad iz jednog prelazi u drugi znak, može se reći da nastupaju krupne promjene koje se neće odraziti samo na jednu osobu već i na njenu državu, regija, kontinent …

generacijske prognoze
Gledano u praksi, možemo samo potvrditi kako se Pluton ponašao u Raku, Lavu, Djevici, Vagi, Škorpionu i Strijelcu, a kako je trenutno u znaku Jarca, i bit će u njemu sve do 24. siječnja 2024, tek ćemo sumirati dojmove. Čak i vrijeme koje je prošlo, na različitim stranama različito se tumači.

Primjerice, Pluton u Škorpionu (1983-1995) ukazuje da je bilo puno stvari koje su se odvijale “ispod žita” i da je kriminal nekim sporednim cestama i “iza leđa” (škorpionski) polako prerastao u nešto legalno. Budući da Škorpion simbolizira i misterije, mračno, pa i devijantno iskustvo, moguće je da taj period još zadugo ostati misterija.

A onda Pluton ulazi u Strijelca 1995. i svi ideali slobode (simbolika Strijelca) bacaju se pod noge, a na scenu stupa potpuno rasulo. I tako sve do 2008, kad krajem godine ulazi u Jarca i najavljuje veliku ekonomsku krizu. Sve se pretvara u suprotnost Jarcu – sve je kratkoročno, sad za sad, i nema osjećaja sigurnosti. Može se prognozirati da će jedna kriza smjenjivati ​​drugu sve do prelaska Plutona u znak Vodenjaka 2024.

A kad uđe u znak Vodenjaka, pretpostavka je da će inovacija biti sve manje, kao i tolerancije.
Pogledajmo kako se Pluton ponaša u pojedinim poljima na individualnoj razini, pa i tad samo ako ima jake aspekte jer – Pluton je generacijska planeta, ona utječe tako da jednostavno ne možete je izbjeći zato što se svima oko vas “događa” – isto. Kako vama, tako i vašem drugu iz klupe, komšiji, kolegi, rođacima … Svi ste u istom loncu.

Pluton u 1. polju (najjači na ASC). Jaka potreba da se osoba po nečemu izdvoji, da ne bude kao ostali. Ne povinuje se općim pravilima, misli da su za nju drugačija ili ih diktira drugima (Rasputin je imao Plutona na ASC, na destruktivnoj zvezdsi stajačica Algol – 25. stupanj Bika u to vrijeme).

Pluton u 2. polju. Prilično slaba pozicija. U nekim slučajevima označava dobitke od tajnovitih ili okultnih poslova, kao i riskantne poteze i preokrete u financijskim poslovima.

Pluton u 3. polju. Također slaba pozicija. U sprezi s jakim a povoljnim aspektima može ponekad označava uvećanje misaonih mogućnosti i potiče sposobnost razumijevanja.

Pluton u 4. polju (najjači na IC). Često označava velike preokrete u životu, obično negativne (dramatične selidbe, rušenja, propadanje države, zbegove …) pogotovo u djetinjstvu, kao i razrušen grob. U ovom polju također označava i ljude koji s lakoćom otkrivaju tajne.

Pluton u 5. polju. Stvaralačke sposobnosti, ali proistekle iz neke muke. Ovo je dobar položaj za umjetnike. Međutim, ako pravi loš aspekt s Mjesecom, onda su to velike brige u vezi s djecom.

Pluton u 6. polju. Ovisno od aspekata, čelično ili slabo zdravlje. Primjerice, loš aspekt (pogotovo apozicija, ali i egzaktni kvadrat) sa Saturnom, daje neprestanu opasnost po zdravlje, kao i kronične bolesti.

Pluton u 7. polju (najjači na DSC). Nepovoljan položaj za brak, saveze i partnerstva. U pravilu, ovakvi brakovi se razvode, savezi propadaju, a partnerstva završavaju izdajom jedne strane. U mundanoj astrologiji ponekad se tumači i kao – izdajica iz inozemstva.

Pluton u 8. polju. Može označava pojačan interes za okultne znanosti ili naglašava onostrane sposobnosti (medij), ukoliko i ostali elementi horoskopa to potvrđuju.

Pluton u 9. polju. Slab položaj, mada može ukazivati ​​i na interes ka duhovnim saznanjima. Ali, ako je blizu MC, onda se u potpunosti gleda kao da je u 10. polju.

Pluton u 10. polju (najjači na MC). Čovjek koji stremi velikoj moći, visokom položaju, koji želi prijeći granice dopuštenog i uspostavi neka nova pravila. Ako u nepovoljnim aspektima, onda je to osoba koja samu sebe sapliće i uništava velike mogućnosti koje ima.

Pluton u 11. polju. Slab položaj, Ukazuje samo na potrebu za prijateljstvima koja se temelje na tajnama, misterijama, okultnim iskustvima …

Pluton u 12. polju. Osobe koje su stalno pod stresom da neće ispuniti obveze, odgovoriti rokovima … Ukoliko je Pluton za 12 stupnjeva udaljen od aspekata s kutovima (ASC, DSC, IC i MC), smatra se da je Pluton dominantna planeta u horoskopu te osobe.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK