Horoskopius

Horoskop: Koliko ste otporni na osjećaj krivnje-Astrološka simbolika pokazuje jeste li skloni krivnji i kako s njom izaći na kraj ….

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Krivnja je povezana s osjećajem odgovornosti, granica i kontrole. Javlja se kad nismo ispunili tuđa ili vlastita očekivanja. Različitog je intenziteta, nastaje u različitim situacijama, no rijetko tko je posve otporan na taj uznemirujući osjećaj. Astrološka simbolika pokazuje jeste li skloni krivnji i kako s njom izaći na kraj

Gospodar granica

Osjećaj krivnje u astrologiji simbolizira Saturn. Njegova složena simbolika povezana je s postavljanjem granica, s osjećajem odgovornosti i kontrole. On je strog, od nas očekuje odricanja i samokontrolu. Za mnoge astrološke laike, koji ne znaju njegovo dublje značenje, Saturn ima lošu reputaciju, izaziva strah. Saturn je najudaljeniji planet od Sunca koji još možemo vidjeti golim okom.

Dok nije izumljen teleskop koji je u obitelj Sunčeva sustava uveo nove članove, Uran, Neptun i Pluton, Saturn je bio gospodar granica. Hrabro je patrolirao rubom poznatog svemira, davao mu oblik, čuvao je imaginarne zidove Sunčeva sustava.

Saturn kao superego

Njegova simbolika u psihološkoj astrologiji opisuje granice koje su potrebne našem životu kako bi on dobio čvrstu i sigurnu strukturu. Saturn simbolizira sve one nužne elemente kontrole kojima nas uče roditelji i društvo, kako bi nas zaštitili. Saturn predstavlja pravila. Cijena koju moramo platiti da bismo pripadali civiliziranoj zajednici prihvaćanje je pravila. Saturn je svako “ne” koje smo čuli od malih nogu kad smo radili nešto što nas je moglo ugroziti, preko nužnih kontrola u društvenoj interakciji, do kamata na zakašnjelo plaćanje računa ili kazne za pogrešno parkiranje.

U razvojnom procesu naučili smo prihvaćati granice, a to prihvaćanje je zapravo osjećaj odgovornosti. Svjesni smo da svaki naš postupak ima posljedice. Spremni smo ih prihvatiti. To je odgovornost i zrelost. To je Saturn, naš unutarnji učitelj ili psihološkim rječnikom rečeno – superego.

Vaš stav prema odgovornosti

Položaj Saturna u natalnom horoskopu opisat će stav prema granicama. Saturn u vatrenim znakovima napadat će granice i iskušavati njihovu postojanost. Saturn u zemljanim znakovima rado će ih prihvatiti, ali ne kao ograničenje, nego kao potporu i zaštitu. Saturn u vodenim znakovima ima labave granice koje će, zatreba li, lako zaobići. Saturn u zračnim znakovima ih propitkuje i analizira, objašnjava kada i zašto bi se trebale pomaknuti.

Kad je Saturn dobro postavljen u natalnom horoskopu, dat će nam zdrav osjećaj odgovornosti i prepoznavanja granica. Bit će nam poticaj da marljivo radimo i ispunjavamo pravila jer to jamči uspjeh. No ako u natalnom horoskopu Saturn ima izazovne odnose s ostalim planetima, proces razvoja pratit će niz unutarnjih napetosti i ranjivosti. Osjećaj krivnje među njima zauzima istaknuto mjesto.

Napet odnos Saturna sa Suncem ili Mjesecom, podznakom ili nekim od osobnih planeta poput Merkura, Marsa i Venere, dramatičan je znak velike osjetljivosti na krivnju i osjećaj odgovornosti za stvari koje su potpuno izvan naše kontrole.

Kako si pomoći

Prvi korak u radu s osjećajem krivnje jest prihvaćanje sebe. Pokušajmo osvijestiti zašto nam je toliko važno zadovoljiti potrebe i očekivanja drugih. Prihvatimo vlastite potrebe. Presudna je pozitivna slika o sebi, svijest o vlastitim vrijednostima. Da bismo se prestali procjenjivati, potrebno je stišati unutarnji strogi glas koji nemilosrdno prosuđuje, optužuje i traži kaznu. Potrebno je pustiti i osjećaj kontrole.

Često mislimo da možemo imati kontrolu nad stvarima, ljudima i događajima. Tada mislimo da smo mogli napraviti još ovo ili još ono … umjesto da prihvatimo da nismo svemogući. Gdje god je moguće popravit ćemo vanjsku situaciju, no nemojmo zanemariti ni svoju unutarnju dramu. Možemo malo-pomalo stvarati nove navike, nove obrasce ponašanja koji će na učinkovitiji način odgovarati na vanjsko neodobravanje.

Rak, Škorpion i Ribe
Pripadnici vodenih znakova vrlo su osjetljivi na vanjske podražaje i suptilne energije raspoloženja, osjećaja i slutnji koje dolaze izvana, ali i iz njihove nutrine. Zbog stalne promjenjivosti svijeta oko sebe pokušavaju učvrstiti osjećaj emotivne sigurnosti, gradeći emotivne veze, pomažući drugima i suosjećajući. Vodeni se znakovi katkad osjećaju odgovornima za sve, za svačiju dobrobit i uspjeh.

Senzibilitet otvara put osjećaju krivnje koji ih može vrlo snažno napasti. U stanju su pustiti da ih osjećaj krivnje prožme, ali će znati pustiti. Vodeni znakovi znaju praštati. Uvijek će dati drugu priliku i sebi i drugima.

Blizanci, Vaga i Vodenjak
Pripadnici zračnih znakova posebno su osjetljivi na društveni dojam koji ostavljaju. Žele biti prihvaćeni i popularni, vole da ih se smatra pametnima, obrazovanima i šarmantnima. Svaka situacija u kojoj osjećaju da su ugrozili svoj ugled i društveni status otvara put osjećaju krivnje. Njihov aktivni um pravi je stručnjak u povezivanju negativnih misli koje ih vode u vrtlog samokritičnosti, katkad i depresije.

Ipak, snaga objektivnog uma lako će racionalizirati krivnju i naći način kako je odbaciti. Njihov društveni idealizam i humanitarne ideje brzo će rashladiti negativne osjećaje. Lako će oprostiti i sebi i drugima ako znaju da je iz situacije koja je prouzročila krivnju izvučena pouka.

Ovan, Lav i Strijelac
Pripadnici vatrenih znakova imaju naglašenu vizionarsku i kreativnu narav. Kad stvarni život ne odgovara njihovim vizijama i velikim očekivanjima, mogu postati žrtve osjećaja krivnje. Ako ego nesiguran, reagirat će poricanjem. Nadmenost, naglašavanje vlastite nepogrešivosti i ljutnja pokušaj su odbacivanja krivnje. Zdrav osjećaj samosvijesti pomoći će preuzeti svoj dio odgovornosti.

Ponos i spremnost na prihvaćanje izazova njihov je alat u svladavanju krivnje. Impulzivni, spremni propitivati ​​granice, znatiželjni i kreativni, ovi znakovi imaju veliko srce koje zna oprostiti.

Bik, Djevica i Jarac
Najmanje su podložni krivnji pripadnici zemljanih znakova. Vrlo su realistični i točno će procijeniti svoje mogućnosti i potrebe. Imaju naglašenu potrebu za kontrolom, ali će vješto i s razumijevanjem iskoristiti pravila i granice za vlastitu sigurnost i vlastiti probitak. Krivnja je za njih gubitak vremena pa zemljani znakovi bolje od ostalih s njom izlaze na kraj. Jedino je Jarac, znak kojim vlada Saturn, zabrinut, izrazito odgovoran i nešto osjetljiviji na krivnju.

Zemljani znakovi neće lako oprostiti. S obzirom na to da su i sami vrlo odgovorni i dobro organizirani, svako kršenje pravila smatraju slabošću. Stoga neće lako prihvatiti obrazloženja. Vjeruju samo u djela.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM