Horarna astrologija iz kuta modernog astrologa-Istina je bila toliko jednostavna, samo je nisam imala potencijal da je primijenim!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Kao ektremno modernistički orijentiranom astrologu (u svojoj natalnoj karti imam egzaltiran Uran u XI polju), u svakodnevnom radu sam pored osnovnih tumačenja planeta, koristila i utjecaj transuranskih, transneptunskih kao i osnovnh asteroida na utjecaj i život mojih klijenata.

Smatram da je astrologija nauka u stalnom progresu, i da je svaka novonastala činjenica i otkriće svemira, jedan način više da spoznamo sebe.
Jasno vam je da u cijelom ovom stavku nije ostajalo previše mjesta za horarnu astrologiju, koju sam osobno smatrala ograničavajućom i toliko punom pravila i raznih zabrana koje su po meni blokirale normalan tijek rada profesionalnog astrologa.

Ideja da se “ne priznaju” Uran, Neptun i Pluton, malo je reći bila mi je pokazatelj još jednog sputavanja i nedostatka u ovoj tehnici. Kako možete negirati nešto što objektivno postoji?

I sve što ste do sada pročitali s punim pravom izgleda kao kritika “prave astrologije”.

I bila bi, da se jednog dana nisam našla u situaciji kada mi je hitno trebao odgovor na konkretno pitanje, toliko precizno, da nije bilo moguće dobiti ga kroz analizu tranzita, progresija niti jedne prognostičke tehnike.

Sjetila sam se predavanja iz horarne astrologije (a naravno da principe planetarnih jačina, lica, egzaltacije planeta znate i kao moderni astrolog), na kojem sam se našla “igrom slučaja”, i odlučila da po prvi put upotrijebim ovu tehniku.

Odgovor je bio začuđujuće precizan, jasan, bez ostavljanja dileme, da li će se događaj za koji sam pitala ostvariti.
Glasio je; Da, s manjim gubicima.I dogodilo se upravo tako.

Moram reći da sam ostala prilično iznenađena, ali sam ostavila prostora ideji da je to zaista mogla biti slučajnost, jer Kosmos uvijek nađe način da prenese odgovore onima koji ih traže. Ipak, počela sam obrađujem horarna pitanja prijateljima (koja su i dalje davala začuđujuće precizne odgovore), da čitam sve više knjiga iz ove oblasti, posjećujem predavanja.

Otvorila se jedna potpuno nova dimenzija u mom astrološkom radu, ali uz sve precizne, jasno definirane odgovore, mene je i dalje mučilo pitanje ne uzimanja u obzir transcedentalnih planeta.

Zašto ne mogu uzeti Pluton kao vladaoca Škorpiona, kada mi to daje sjajne rezultate u svim ostalim tehnikama, sem u horarnoj?
Za precizne rezultate bez iznimke sam morala pratiti pravila horarne astrologije u kojoj Saturn uzimam kao vladaoca Vodolje, Jupiter za Ribe i Mars za Škorpiona, iako je ova nedoumica bila osnovna prepreka mom vjerovanju u ovu metodu.

Odlučila sam se da par mjeseci intenzivno posvetim ovom pitanju, i došla do dva za mene presudna zaključka:

-Pitanja koja se postavljaju Horarne astrologu su iznimno jasna, često kratkoročna, (da li će se dogoditi to i to, gdje mi je izgubljena stvar, da li ću se ikada iznova vidjeti s osobom DD …?) Sa željenim odgovorom toliko preciznim kao što je “da” ili “ne”, koji ne ostavlja prostora Uranu, Neptunu i Plutonu da se izraze.
Njihovi utjecaji jednostavno prevaziłli okvire pojedinca i njegovog života, oni dolaze daleko iz kozmosa i tamo se prostiru. Ja osobno pravim nekoliko iznimaka, ukoliko se radi o potencijalnom razvodu uzimam Urana kao vladaoca, ukoliko pitanje postavlja umjetnik i mistik, provjeravam pozicije Neptuna, a ukoliko je pitanje života i smrti promatram Plutona. Važno je da ovo ne proširujete previše, i da i pored ovih planeta, tumačite pozicije Saturna, Jupitera i Marsa, kao originalnih vladaoca ovih znakova.
-Možda najodlučujući uvid u mom radu horarne astrologije predstavlja shvaćanje da planete koje imaju dvojna vladarstva nisu iste u različitim znacima. To što ću Mars uzeti kao vladaoca za Škorpiona, ali i za Ovna, ne znači da govorim o istom Marsu. U Ovnu će on pokazivati ​​snagu vatre, borbenost, jasnoću, preciznost, determinaciju, snagu, suhoću, usmjerenost i snažan temperament. Dok u znaku Škorpiona on biva impulzivan, nepredvidiv, snažne energije koja postaje autodestruktivna ako se ne upotrijebi na pravi način, on je ovdje vlažan, senzitivan, i vođen emocijama. Koliko različita tumačenja, a isto je važilo i za dvojno vladarstvo Saturna (Jarac, Vodenjak), kao i za Jupiter (Strijelac, Ribe).
Istina je bila toliko jednostavna, samo je nisam imala potencijal da je primijenim, zaslijepljena potrebom da stalno tragam za nečim novim, nisam se okrenula davnim znanjima.

Sada ih primjenjujem, svakodnevno, i dalje odgovori na horarna pitanja imaju začuđujuću preciznost i jasnoću.

Kao astrolog ja sam i dalje modernistički orijentirana u radu i edukaciji mojih klijenata, ali ne mogu poreći važnost horarne astrologije kao izvanrednu dopunu i pomoć mom radu.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Status astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK