Horoskopius

Fiksna zvijezda VEGA – WEGA u Jarcu-sumnjičavost, rezerviranost, ogorčenost, osujećene ambicije, dvolično ponašanje …..

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Sazveždje Lire, nalazi se 15 ° 19 ‘Jarca
Vega je jedna od najpoznatijih zvijezda na nebu, regiji sazviježđu Lyra koje po grčkoj mitologiji predstavlja harfu velikog mitskog svirača Orfeja. Njeno ime potječe od Arapske fraze koja u prijevodu znači “ustremljeni orao”.
Vega je jedna od tri sjajne zvijezde koje dijele sjeverni dio neba na trećine (druge dvije zvijezde su Arcturus i Capella), a sa Altairom i Denebom čini Veliki ljetni trokut. U blizini Vege nalazi Solarni apeks, točka na nebu ka kojoj cijeli Sunčani sustav na svom puto po Galksiji, juri brzinom od dvadesetak kilometara u sekundi.

Blijeda zvijezda boje safira, koja se nalazi u donjem dijelu Lire. Naziv potječe od riječi al-Vaki. Onaj koji pada, au Srednjem vijeku je bila poznata i kao Vultur kadens ili Padajući Grifon, tj. Lešinar.
Utjecaj: prema Ptolomeju ima prirodu Venere i Merkura, dok Alvidas navodi Saturn u trigonu sa Jupiterom u zemljanim znacima, posebno u Jarcu i Biku. Donosi dobročinstno, težnju ka stvaranju ideala, nadu, profinjenost i promjenjivost, a rodjene pod svojim utjecajem čini ozbiljnim, trezvenim, naizgled uobraženim i mahom sladostrasnim.

Sa Suncem: sklonost kritiziranju, naglost, rezerviranost, neomiljenost, prolazne počasti, utjecajan položaj, neiskreni prijatelji. Ako je prisutan i Mars i nalazi se iznad Zemlje, a Mjesec je sa Prokionom, smrt od ugriza bijesnog psa.
Sa Mjesecom: javno osramoćen, vjerojatno zbog falksifinovanja, gubitci zbog pisanja, u izvjesnoj mjeri loše zdravlje, poslovni uspjeh, dobit u vidu godišnje plaće ili mirovine. Ako se neka zloćudna planeta poklapa sa Skeat, nasilna smrt.

Sa Merkurom: sumnjičavost, rezerviranost, ogorčenost, osujećene ambicije, dvolično ponašanje, tajni neprijatelji s utjecajnih položaja, neprilike s majkom, poslovni gubitci.
Sa Venerom: tvrdokornost, hladnoća, bijeda; loše zdravlje, ružnoća ili deformisanost.
Sa Marsom: nautička zanimanja, nepopularna shvaćanja, moralna hrabrost, povoljno za dobit.
Sa Jupiterom: gubitci zbog zakonskih djelatnosti, povoljno za zaradu, opasnost od uhićenja.
Sa Saturnom: žestoke strasti, svojeglavost, originalnost, mnoge poteškoće merkurovske prirode, ugled trpi zbog krivih optužbi, nevolje sa pretpostavljenima, poteškoće u kući, malo djece, ako će ih uopće biti, druga polovica života je povoljnija, naprasna smrt.
Sa Uranom: sklonost kritiziranju, prenagljenost, suzdržanost, žestoke strasti, materijalistički nastrojen, brojna razočarenja, žalost u kući, mnogo dobitaka i gubitaka, mnoštvo otvorenih i prikrivenih neprijatelja, nesretna ili nasilna smrt.
Sa Neptunom: stidljivost, ljubav prema glazbi, zanimanja za okultno, praktičan i naučnički um, povezanost sa okultnim društvima, materijalni uspjeh, moguće razaranje doma, podložnost nezgodama, prirodna smrt u dubokoj starosti, naročito kada je Mars povoljno aspektovan.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM