Horoskopius

FENIKS JE U PLAMENU-konjukcija Jupitera i Plutona! Novac, veliki novac je igri ….

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Najava za ovu Veliku konjukciju koja se događa egzaktno 5.4 u noćnim satima, između Jupitera i Plutona, mora biti bombastična, jer je ovo druga u nizu od Velikih konjukcija koja je važna na globalnoj razini. Ovaj datum sad već znamo što je aktivirao (prvi slučaj oboljelog od virusa u Kini), pa je zato važno da obratimo pažnju i na drugu konjukciju i koje su zapravo planeta ili energije ovog puta uskovitlane i što nam se sada sprema, od sila većih od nas – prirode. Tekst koji sam napisala prošle godine u studenom daje detaljne opise svih Velikih konjukcija a i Velike Mutacije, koja nas čeka krajem godine pročitajte ovdje, ali ovdje će biti riječi o konjukciji koja je ispred nas – između Jupitera i Plutona, na 24 stupnju Jarca.

Konjukcija između ove dvije planete događa se svakih 12 godina (Jer Jupiter za 12 godina obiđe cijeli zodijak). Zadnja konjukcija desila se 11.12.2007. godine i to na 28 stupnju Strijelca. Prije toga ove konjukcije bile su 1994, 1981, 1968 … te posebno 1893/1894. Zašto je bitna ova godina i što je zajedničko za sve njih?

Naime, ove dvije planete, kad se spoje, na globalnom planu donose promjene na svjetskom ekonomskom planu, pa prije svega ovu konjukciju vezujemo za krahove velikih ekonomskih sila, banaka (2007, 2008) i krahove burze (koja se desila 1893 godine, Njujork) te promjene u pravcu novčanih tokova, monetarnog sustava itd .. Najveći novčani padovi, bankroti ali i recesije, vrijeme depresije i teške ekonomske situacije dešavale su u vrijeme jakih aspekata ove dvije planete.

Jupiter i Pluton, obje planete se odnose na ogroman novac, ali ovog puta obje se nalaze u Jarcu, pa konjukcija koja se događa za nekoliko dana može donijeti bankrote velikih korporacija, zemalja i država koje su moćne. Jarac je znak koji ograničava, traži sustav i organizaciju, štednju, otplatu dugova i novčanih i onih drugih, te ova konjukcija najavljuje totalnu rekonstrukciju i reorganizaciju svih mogućih slojeva, od najviših do najnižih u ekonomskom smislu.

Pluton je planeta koja je vrlo destruktivna i ruši sve pred sobom pa sigurno neće birati put kojim će srušiti postojeći globalni sustav (ustvari već ga naziremo!) Ali da ćemo svi, na svjetskoj razini osjetiti taj pad, itekako hoćemo!

Više puta sam pisala o stelijum planeta u znaku Jarca, u kome se nalaze čak tri daleke planete, još uvijek i Mars, da se prisjetimo – stelijum je astrološki spoj više planeta u istom znaku u razmaku manjem od 10 stupnjeva, a to znači da je puno planeta zgusnuto na jednom mjestu u zodijačkom krugu pa se njihove energije prepliću, osobine znaka u kojem su one pojačavaju se, a one svojim primarnim energijama donose i najrazličitije događaje koje nose svojom osnovnom simbolikom i sve je intenzivnije, dublje i jače. Samim tim i dešavanja su dublja i fatalnija – zahvaćene su sve pore društve, života, civilizacije. Prošlo je već vremena otkako je Pluton ušao u znak Jarca (2008 godine) te njegov ulazak u ovaj znak, prateći cikluse iz prethodnih njegovih ulazaka u Jarca, donosio je duboke transformacije u društvu, zahtijevao korjenite promjene društva, ne samo u ekonomskom smislu, nego iu političkom, te su velike moćne imperije nestajale (rimska civilizacija u posljednjem ciklusu) i svijet se rušio pa ponovo gradio, zato se Plutonov ulazak u Jarca poistovjećuje s Phoenixom koji mora izgori do pepela da bi se ponovo rodio. Pluton zahtjeva veliku transformaciju, duboke promjene na najdubljim razinama, on vlada našim kolektivnim nesvjesnim, mrakom, smrću, podzemljem, tajnom policijom (Pluton ili Had je Bog podzemnog svijeta), te unutarnji procesi koji su započeti njegovim ulaskom u Jarca su radikalni, slojeviti, duboki i nismo ih uopće svjesni, dok ne dodje do izbijanja vatre u kojoj će Feniks izgorjeti. Pluton vlada znakom Škorpiona, pa velike strasti (i sve vrste transformacija, strahova, ubojstava itd) kojima smo biti izloženi a koje su plutonovsko moćno oružje, hipnotizirajući nas godinama i držeći na dnu, u trenutku velikih konjukcija, baš kao što je ova, kad na Plutona nailazi Jupiter, zna izbiti ono svo nezadovoljstvo, kao vulkanska erupcija – destruktivna ali ekstazična energija koja je suzbijana godinama. Jupiter je planeta koja sve širi, koja vlada prostorom, a mitološki brat od Plutona (Hada) – Jupiter (Zeus) ima pregled svega na zemlji, pa udruženi sada, simbolički, ova dva velika vladara svega na zemlji i pod zemljom vijećaju o našoj sudbini . Da li će crne rijeke podzemnog svijeta poteći velikim gradovima naše civilizacije (Jupiter se uvijek odnosi na ogromne prostore, pa ga povezujemo sa širokim i velikim zemljama – Amerika, Australija, Rusija, ali i velikim širokim gradovima s bulevarima, velikim državnicima, kraljevima, elitom ) i nositi pred sobom ono što se odavno treba počistiti (Jarac)? Da li je ovo početak kraja (koji je već krenuo 2008.god) ili posljednji čin financijskog kraha, koji je na izdisaju i drži se na umjetnim aparatima već 15 tak godina, vidjet ćemo.

Novac, veliki novac je igri, velike moćne, nevidljive figure su uzdrmane, tamne sile iz svih slojeva našeg društva, naftna polja i sve ostalo što je u simbolici ogromnog bogatstva koje je nevidljivo, pa i sam novčani sustav je u pitanju i njegov opstanak na planeti zemlji. Što će biti ako ne bude novca, pitamo se, ali to pitanje je suvišno sada kad smo već zahvaćeni vatrenom stihijom koja nas ruši do pepela. Feniks se uvijek diže, on jest simbol regeneracije – što će biti moramo dočekamo, mirni i zdravi, ali ono što nam zvijezde poručuju jest da sve ima svoj ciklus, da svaki početak ima kraj, a kraj početak. Razmislite o sebi, što vama donosi na osobnom planu mogućnost da vam ne treba novac, da novac nema i ne radite za njega – što biste radili? i tko bi vi bili? Duboke transformacije unutarnjeg bića su tjedna, ostanite mirni, jer Pluton vlada i najvećom transformacijom koju svi na kraju osjete – prelaskom iz tvari u energiju – smrću, pa onda razmislite koji dio vas morate otpustiti sada, koji dio mora umrijeti u vama da bi se kao Feniks uzdigli više. I na kraju, uvijek je dobro znati gdje nam ove dvije planete padaju u natalnoj karti, čime vladaju u našim horoskopima i kako su aspektovani, jer će nam to pokazati na čemu će biti fokus intenzivnog rada na osobnom planu i kako ga lakše prebroditi i bezbolnije prihvatiti (ove dvije planete biće još dva puta u konjukciji do kraja godine)!

Pozitivni i negativni ljudi

U klasičnoj psihologiji ova dva tipa ljudi nazivaju se, viši psihološki tip ličnosti (pozitivan čovjek) i niži psihološki tip ličnosti (negativni čovjek), koje sam opisivala

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK