FENG ŠUI: Boje upravljaju našim životima, boje potiču vaš prosperitet, ljubav i zdravlje

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Osim rasporeda, boje potiču vaš prosperitet, ljubav i zdravlje. Cilj feng šuia je da u dom unese harmoniju i blagostanje. Ako trećina Kineza živi po njegovim pravilima, mogli bismo i mi da se pozabavimo koje bi boje odgovarale našem prostoru. Pet elemenata (drvo, vatra, metal, zemlja i voda) zauzimaju važno mjesto u teoriji feng šuia i oni su sile koje utječu na kvalitetu života.

U sjevernom kutu treba dominirati boja vode i metala. To će vas nadahnuti da povećate svoje financijske mogućnosti i očekujete napredak u karijeri. Ovdje bi bilo pametno izbjegavati zelenu i žutu.
Za kupatilo i kuhinju u sjevernom dijelu koristite zemljane nijanse, ali ne previše jake.
Dnevna soba bi bila idealni poligon za plave nijanse. Ona također utječe na smanjenje apetita, pa onima koji žele provode dijete, preporuča se da hranu konzumiraju iz plavih posuda. Ipak, previše plavih tonova može dovesti do depresije i umora.

Ako ste u profesiji koja zahtijeva popularnost, onda je južni kut od izuzetne važnosti za vas. Nepoželjne boje su plava i crna. Crvena je pravi izbor.

Zelena boja se preporuča u stvaranju mirnog prostora za odmor, ali nije alternativa u zatvorenim prostorijama.
Plavu boju ćemo koristiti za stvaranje tajnovitih ambijenata. Također, ona pomaže u meditaciji.
Crvena – opasnost i veselje. Ovu boju ćemo izbjegavati za područja gdje su hodnici i čekaonice, ali ćemo je primijeniti u prostorijama koja žude za toplinom i energijom.
Žuta boja je idealna za poticanje mentalnog rada i dobrog raspoloženja, ali nuspojave ispoljava u malim zatvorenim prostorima i spavaćim sobama.
Bijelu ćemo koristiti za naglašavanje čistoće i predočavanje poštenja. Izbegavaćemo je u zatvorenim i radnim prostorijama jer se gubi produktivnost.
Crna boja budi želju za otkrivanjem. Možemo je koristiti za naglašavanje samostalnosti i izražavanje moći. Treba je izbjegavati u dječjim sobama, javnim i prostorijama za učenje.

Svakako da je ovo jedan opći pristup, ali je vrlo važno imati određeno znanje o tome gdje koja boja treba dominirati.

Dnevna soba u ovom kutku biće idealno mjesto za kombinaciju crvenih tonova i to će donijeti radost, uzbuđenje i jaku seksualnu želju. Pošto stimulira apetit, ova boja se često koristi u restoranima. Previše crvene ipak može dovesti do nestrpljenja i nervoze. Bolje je koristiti je za detalje, nego je upotrijebiti za veće površine.

& Nbsp;

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SRBIJA

60 RSD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.