Djevica je simbol služenja, obrazovanja, iscjeljiteljstvo, discipline, pragmatičnosti, lijekova, jezika, crijeva, …..

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mitologija: Zeus je oteo i sakrio u podzemni svijet Persefonu, Demetrinu kćer. Naslućujući da je to Zeus uradio, Demetra, boginja usjeva zabrani prirodi i drveću donositi plodove. Vidjevši da će ljudi umrijeti, Zeus vrati Persefonu majci, uz pravilo da pola godine boravi u Hadu, a pola na Olimpu. Kad god bi Perzefona bila u Hadu, zemlja bi bila suha i neplodna.

Modalitet: Promjenjivo

Element: Zemlja

Planeta vladar: Merkur / Hiron

Harmonično ispoljavanje: analitičan, logičan, precizan, miran, skroman, vrijedan, talentiran, vješt

Neharmonično ispoljavanje: cjepidlaka, perfekcionist, zahtjevan, voli kritizirati, ponosan, rigidan.

Svake godine kada Sunce uđe u znak Djevice naša svrha postaje razumijevanje svijeta i drugih ljudi. Sa Suncem u Djevici fokus je na konkretnim, praktičnim stvarima, obavljanju poslova koje nitko drugi ne želi, preuzimanju odgovornosti i formiranju rutine. Fokus je na intelektualizaciji međuljudskih odnosa i pokušajima da bolje razumijemo tuđe ponašanje, da više učinimo za druge da bismo tako učinili za sebe.

S ovom pozicijom, fokus je i na kritici i samokritici, jer sve mora biti idealno i realizirano po unaprijed osmišljenom planu. S tim u vezi, Djevicama nije teško utroše mnogo svog vremena da bi nekoga naučili kako bi trebalo da se ponaša (čitaj: da se ponaša prema njihovom planu i programu uz argument da je to najbolje za sve). Djevica je promjenjiv znak i ima stalnu potrebu za prilagođavanjem kako bi bila prihvaćena. Kao zemljani znak će se naravno prilagođavati samo onim stvarima i ljudima koji joj služe.

Sunce u Djevici naglašava nesebično davanje i vjeru u snagu uma. Djevice u sebi imaju potrebu da vjeruju u viši cilj (što je osobina opozitnog znaka Riba), ali za razliku od Riba koje taj cilj mogu i ne moraju ispuniti, Djevica radi na tome da cilj konkretizira. Ovaj znak najčešće bira profesije usmjerene na njegu, obrazovanje, kao i poslove koje imaju veze sa ekonomijom i računovodstvom.

Arhetip: Djevica je arhetip rituala, zdravlja i navika. Ona je simbol služenja, obrazovanja, iscjeljiteljstvo, discipline, pragmatičnosti, lijekova, jezika, crijeva, prehrana, vitamina, prirode.

Polje sa znakom Djevice, položaj Merkura i Hirona govore o načinima stjecanja vještina, analizi i sklonosti kritiziranju, sumnji i nezadovoljstvu, ali i liječenju i duhovnom razvoju.

Senka Djevice je pretjerana ili nepotrebna žrtva, služenje drugima, kao i prebacivanja krivnje i stvaranja grižnje savjesti. Kroz suprotan znak, Ribe, treba da se uči suosjećanju, vjeri i bezuvjetnoj ljubavi bez prethodnog kritiziranja ili sumnje. Često propuste suštinu zbog detalja.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Status astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK