Horoskopius

Blizanci / Ovan-karakteristike vašeg znaka u kombinaciji s podznakom, ascedentom (ASTRO)

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

U ovoj kombinaciji, strana Blizanaca, uvijek spremna da prodre i istražuje duše drugih osoba, zahvaljujući svom elastičnom načinu razmišljanja i upadljivoj sposobnosti prilagodbe najrazličitijim situacijama, prima od podznaka Ovna snažne impulse volje, poduzetnosti i energije. Rađa se tip koji hitro misli i djeluje, ponekad suviše naglo i riskantno, uvijek pun velikog entuzijazma, ali često bez postojanosti i stvarne dubine. Živost njegovog duha čini ga sličnim permanentnom obdarenom adolescentu: sve ga zanima, uz rizik da se raspe jer ga stalno privlače novi centri interesovanja.

Prije svega je impulzivan i otvoren pa često pokušava miri suprotnosti na intelektualnom planu. Ali njegovo shvaćanje svijeta nije uvijek odmjereno, a nestrpljenje mu ometa put smirenosti, tim prije što nema dovoljno promišljenosti, opreznosti i zrelosti. Čak i kada ima odgovornosti, on izgleda površan i stalno nekud žuri, pa mu se događa da donosi nagle odluke iz čista mira. Njegova stalna pažnja za sve što je novo često ga vodi u originalne stavove i rizike, što bi moglo uplašiti one koji žele s njim surađivati. U svakom slučaju, riječ je o vrlo privlačnoj osobi, predodređenoj, zbog svojih jedinstvenih sposobnosti, za upravljačka mjesta.

Oportunista je i umije da improvizira u teškoj situaciji koja se drugima čini nerješivom. Osnovne vrline pomoću kojih ovaj tip Blizanaca uspijeva ostvariti svoje ciljeve su inventivnost, rječitost, intuicija i ta neukrotiva sposobnost da vječno ostane mlad i da se ne boji udaraca sudbine. Neumoran je optimista i ne oklijeva ide van utabanih staza, i da iznenađuje druge načinom na koji prevladava okolnosti spektakularnim gestovima …

– Vaš pristup svijetu je neposredan prije nego diplomatski. Ne držite jezik za zubima i nikada se ne ustručavate reći što mislite, bez obzira kome ćete stati na žulj. Prilično ste ekstrovertirani i tvrdoglavi, ne drži Vas mjesto! Stalno u pokretu, komunicirate sa svijetom, puni ste entuzijazma i optimizma. Idete nalik na “blic” prema svijetu, prema životu, s nevjerojatnom radoznalošću i idealizmom koji je skoro neiscrpan.

Ovan donosi Vašem znaku hrabrost i dinamičnost. Borite se za svoja uvjerenja kad je to potrebno, ali više volite koristiti duh. Žeđ za slobodom i pustolovinama, sklonost riziku i stremljenje idealima čine od Vas velikog poduzetnika, istraživača, tvrdoglavog prethodnika i rođenog pionira – uglavnom ste obdareni velikom pokretljivošću i nepomerivim samopouzdanjem. Dok stvari idu onako kako ste planirali, sve je u redu, ali kada krene naopako, brzo planete i sami sebe onemogućiti. Potrebno Vam je da malo obuzdate naglost temperamenta i njegovati dosljednost.

Inteligentni ste, pa dobro strukturira svoje ideje i razvijate misao u smjeru učinkovitosti. Od onih ste koji će uložiti ogromnu energiju u ono u što vjeruju. Vaš duh koji je mladenački i kreativan, proizvodit mnogo zamisli i projekata. Znate da ophoditi s drugima i da ih zavedete, sudjelovati s njima u projektima, dijeliti rizik, ali i dobitak. Strastveni ste ali niste budala. Ipak, naučite se odmarati, zašto stalno trčati? …

Blizanci / Bik:

Jasno izražena intelektualnost, rječitost, promjenjivost i snalažljivost, koje u ovom spoju znaka i podznaka potječu od Blizanca, sjedinjuju se ovdje s ekstremno realističkim i materijalističkim pogledom na svijet jednog Bika. Ova sinteza svijeta čula i svijeta intelekta proizvodi konstantno interesovanje za svijet oko sebe i realno sagledavanje stvari i situacija. Takva priroda se obično ispoljava na tri načina:

Kada u horoskopu prevladava Bik, putovanja, lutanja i radosti života i ljubavi, draž povremenog odmaranja na nekom mjestu ili pronalaženje obiteljskog korijenja ili vlastite kuće, stvaraju harmoničnu osnovu u karakteru uravnoteženog Blizanca – Bika. Odisej koji se vraća Penelopi poslije svog dugog i čudesnog putešestvija, ostavši za nju vjerno vezan, unatoč avanturističkom duhu, pošto je prebrodio bure muka i zadovoljstava.

Kada se radi o prilagođenom tipu Blizanci – Bik, koji zna izvući korist iz svojih psiholoških varijanti, on u društvu ostvaruje svoju mnogostranu ličnost, vješto krmani kroz hijerarhije i provlači se između pravila i zakona, da bi bolje osigurao situaciju i spokojstvo svoje obitelji, mjesto ispoljavanja njegovih osjećaja i strasti. Sposoban je za čudesne zaokrete da bi izašao iz nezgoda i ne plaši se suočavanja sa najvećim opasnostima, na visini svojih osvajačkih ambicija.

Kada prevladavaju Blizanci, ovakve osobe su uhvaćene u dvostruku dilemu: težeći da se osjećajno vežu, na mukama su zbog proždirući čulnosti koja ih gura da uđu u “povlašten” odnos s drugim spolom, i zbog svoje posesivnosti ponekad isključive, koja ih sprečava da se lako otrgnu od vlastite tjelesne strasti. Ove kontradiktorne potrebe ih osuđuju, na duže ili kraće vrijeme, na samoću ili na nezadovoljstvo. Oni koji ne uspiju pronaći svoju ravnotežu u ljubavi, koja je istovremeno seksualna, fizički angažirana a intelektualno, mentalno odijeljena, riskiraju dugo vremena oklijevaju između neženstva i života udvoje, i da prođu pored sreće kada se ona pojavi …

– Podznak u Biku će usporiti Vaš ritam; potrebno Vam je izvjesno vrijeme primiti dojmove i naučite novo; kad, međutim, jednom nešto naučiti, rijetko to zaboravljate. Vaš Blizanački živahni, Merkurovski humor, zahvaljujući Biku sada ima jedan “zemaljski kvalitetu”. Senzualniji ste i stabilniji nego prototip Vašeg Sunčanog znaka. Vaš osnovni problem je u tome što u isto vrijeme čuvate svoju slobodu i svoju stabilnost. Vaš imidž: čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete. Vi ste pragmaticar koji pokazuje umješnost i zdrav razum.

Ponekad Vam zamjeraju da umijete vrlo dobro izvući dio iz odnosa koje gajite ili pronaći dobru “zaštitu” koju i te kako umijete da osvojite, zahvaljujući svome šarmu. Ali, veza Blizanci – Bik je složena iu onoj mjeri u kojoj će se Sunce nalaziti u drugom polju praktičnost će odnositi pobjedu nad razumom. To će Vam biti od ogromne važnosti ukoliko Vas prevashodno interesuju poslovi i karijera. Ali, na planu emocija teško je prevladati proturječnosti koje su u Vama; ravnotežu između strasti i ravnodušnosti, osjećanja i razuma postići ćete poslije dosta lomova …

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK