Astrološko značenje Venere i njeno ispoljavanje na tri razine svijesti

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Venera u astrološkom smislu simbolizira ljubav, mudrost, lojalnost, ljepotu, izobilje, uživanje, romantične veze, radost, harmoniju, potrebu za ravnotežom. Povezana je s našim sustavom vrijednosti, onim stvarima koje cijenimo kod drugih ljudi, koje podržavamo, tražimo i koje nam djeluju najsmislenije u ispoljavanju ljubavi. Venera predstavlja način na koji volimo i kako odgovaramo na ljubav, što nam je to bitno u emotivnom odnosu, kako se vezujemo i koliko često se vezujemo, što su nam prioriteti i tome slično. U muškom horoskopu, Venera će definirati tip djevojke koja je muškarcu najprivlačnija, dok se Mjesec odnosi na njegovu ženu i tako reći srodnu dušu. U ženskom horoskopu, Venera je predstavnik ženske energije, seksualnosti, samopouzdanja i zadovoljstva na unutarnjem planu, ona definira romantične želje osobe i načine njihovog ispoljavanja. Venera se, kao i svaka druga planeta ispoljava na tri razine svijesti.

Prva razina svijesti je vezan za žrtveno ponašanje u kome Venera ne predstavlja ljubav već interes i transakciju, dakle ona ovdje žrtvuje svoju ljubav zarad novca, sigurnosti, djece. Ovo je Venera koja odbacuje svoje potencijale. Iz ove perspektive, nije bitno ako je Venera u Biku iu svom sjedištu, to i dalje može značiti da primjerice ova Venera daje ljubav u zamjenu za pare, kupovinu, kuću, odjeću, hranu, iu interpretaciji ove Venere mogu se koristiti ključne riječi vezane za nižu razinu svijesti, na primjer, sebičnost, tvrdoglavost, materijalizam, nepovjerljivost, bespomoćnost, strah od promjena i slično.

Druga stvar koja je ovdje vrlo bitna je da se Venera u svakom trenutku može nalaziti na više razina svijesti, i da svaki nivo svijesti je podjednako realan i nema nikakva presuda ako ste se ponašali na određeni način. Na primjer, osoba sa Venerom u Biku voli svoje prijatelje, podržava ih, razumije is njima se osjeća ugodno, dok s partnerom postaje ljubomorna, džangrizava i pretjerano obazriva. Obje stvarnosti su joj podjednako stvarne, samo što se u jednoj bolje osjeća, au drugoj i ne baš. Ovo je dokaz da u jednom trenutku možete biti i mudri i naivni i da mudrost primjerice ili bezuvjetna ljubav nije nešto što dostignete u određenom periodu života i onda živite samo to. Sa više razine svijesti Vi možete doživjeti i ljubomoru i zavist i usamljenost i bijes, ali na sasvim drugačiji način nego niže razine svijesti. Razlika u nižim i višim razinama je u tome što na nižim razinama svijesti Vama je bitno koga Vi kontrolirate i tko kontrolira Vas, a na Višem razini svijesti Vam je bitno da li ste sretni ili ne i što ćete poduzeti po tom pitanju.

Druga razina ispoljavanja Venere je vezan za poštovanje, status i integritet, ovdje se Venera ponaša na društveno prihvatljiv način ne bi li formirala ugled, zna da je potrebno poduzeti određenu odgovornost za svoje ponašanje i to i radi. Ovdje je Venera tako reći samostalnija.

Na trećoj razini, Veneri je bitno na kojoj se vibraciji nalazi i kako se osjeća u datom trenutku, ona na ovoj razini namjerno bira kako će se osjećati, prepuštajući se u potpunosti volji Univerzuma. Zato je na ovom nivou, Venera simbol zakona privlačenja, bezuvjetne vjere i ljubavi koja se ogleda u praktičnim stvarima, kakve su da osoba svjesno vrši izbor da se ne nervira za neke stvari i ne pridaje im previše pažnje. Na ovoj razini, maločas spomenuta Venera u Biku biće lojalna, uporna, izdržljiva, praktična, dobar organizator, vrijedna, sposobna i sve ovo i dalje ne jamči da osoba neće postati u jednom trenutku ljubomorna i nesigurna.

Ovim se zapravo naglašava da su i viša i niža svijest svima dostupne i da je vrlo lako priključiti se na jednu ili drugu odlukama koje donosite. Sljedeći put se sjetite radio stanice i mijenjanja frekvencije, da li čekate da čujete određenu radio stanicu ili je tražite sami. Ovo praktično znači da nikada nećete čuti Mozarta na radio frekvenciji gdje pjeva Zdravko Čolić. Viša i niža svijest nisu dobre i loše, jednostavno je lakše biti ispunjeniji na višoj svijesti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Status astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK