Horoskopius

Astrološko tumačenje-interpretacija pojedinačnih dijelova natalne karte i sinteza dijelova u cjelinu

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Astrološko tumačenje obuhvaća 2 bitna elementa: interpretaciju pojedinačnih dijelova natalne karte i sintezu dijelova u cjelinu. I kod jednog i kod drugog dijela je bitno obratiti pažnju na prioritete elemenata. Od čega se prvo kreće i koji se ritam u tumačenju prati.

Jedan od razloga zašto se griješi u tumačenju je poistovjećivanje zodijačkih znakova s ​​planetima i kućama. To bi značilo da značenje Ovna odgovara značenju Marsa i prvoj kući. Iako je dosta primamljiv ovakav način, on nije točan. Jeste od pomoći pri učenju, ali zadaće više štete nego koristi.

Po tom pravilu svaki Ovan bi trebalo da je agresivan i svadljiv, jer njime vlada Mars. Iako Ovan može biti agresivan, on je i kreativan, motiviran, usmjeren, druželjubiv. Kako sada ovo pojasniti Marsom?

Prvo što trebamo znati je da su zodijačke konstelacije dobile svoja značenja prema vremenskim razdobljima, uvjetima i astronomskim pokazateljima uvjeta pri promatranju zviježđa. Planete postoje kao zasebni faktori koje su opet zbog svojih osobina pridavane nekom znaku ne bi li se izvršila neka klasifikacija u tumačenju.

Također sustav kuća u astrologiji je malo razriješen, jer svi po pravilu znak izjednačavaju s kućom i mjesto da peta kuća, koja se odnosi na talente, zabavu i djecu, pripadne Veneri, nju dodjeljuju Suncu i znaku Lava.

Iako Sunce jeste kreativno, svrsishodno i ono čemu težimo, ne može se vezati za polje / kuću 5, najprije što Sunce u petoj kući često može ukazati na nemanje djece ili u krajnjem slučaju dijete koje se interesira za glumu. Ako Sunce naša ambicija i karijera, trebalo bi da se veže za 10 kuću, a ne 5. Ali kako sad to, kada po pravilu Saturn vlada desetom kućom?

Još jedna kvaka je sustav kuća koji se koristi i koji poprilično svih frustrira, jer ako je netko navikao da mu Venera bude u petom polju i odjednom je u šestom polju, razlog više da se formira sumnja u egzaktnost tumačenja.

Nebo je samo fiktivno podijeljeno na kuće, nitko ne može vidjeti svoju petu kuću sa zemlje. One su date zarad lakšeg tumačenja, što ne znači da ih zbog promjenjivosti treba izbaciti u tumačenju, više ih promatrati kao fiktivne linije koje opisuju datu planetu.

Gorepomenuti Ovan svoje karakteristike dobiva zbog kvalitete i elementa koje Mars kao planeta ne može imati. Zato je Ovan pun akcije, jer je kardinalan i pun kreativnosti, jer je vatreni znak, i opet Mars nema veze s ovim.

Sljedeća problematika je dodjeljivanje Urana Vodenjaku, Plutona Škorpionu i Neptuna Ribama. Iako moderna astrologija svakako dolazi do novih otkrića, čini se da sa ovim planetama samo komplicira stvar. Valjda je i razlog tome što je mnoge bunilo tumačenje da Mars može vladati i Škorpijom i Ovnom, kao sto Saturn vlada Vodenjakom i Jarcem i Jupiter Ribama i Strijelcem.

Ako se nadovežemo na objašnjenje da znak ima svoj kvalitet i element, onda razlika u ispoljavanju primjerice Marsa kod Ovna i Škorpiona biće u tome sto je Ovan vatra i kardinalni mod / kvalitetu, a Škorpion voda i fiksni mod / kvalitetu.

Ovo će utjecati na ispoljavanje Marsa kod oba znaka, tako što će ovnovski Mars biti usmjeren na akciju, optimizam i kreiranje, a škorpionski na intuiciju, emociju, održavanje nekog stanja, bilo emocionalnog ili materijalnog.

Gledano ovako ne treba nam Pluton, pa je ipak uveden u astrologiju. On svakako koristi i daje validna tumačenja, što nas dovodi do toga da nije do onoga u što se gleda, već do onoga tko gleda.

Astrologija nije zatvoren sustav iako se svi trudimo da je stavimo u neke okvire, znajući i sami da nebo nitko nikada nije ogradio, pa neće ni čovjek.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK