Astrologija i zdravlje-Prva kuća, Ascedent ili podznak je polje u natalnoj karti koje opisuje naš fizički izgled, konstituciju, naše fizičko zdravlje ….

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Anatomija je sudbina, rekao je Freud – a astrologija to potvrdjuje kroz natalnu kartu – konkretnije kroz kuće u natalnoj karti koje su zadužene za opis našeg fizičkog tijela. Prva kuća, Ascedent ili podznak je polje u natalnoj karti koje opisuje naš fizički izgled, konstituciju, naše fizičko zdravlje i nas same. Prva kuća je dakle najvažnija za opis naše sudbine, jer mi jesmo naše tijelo u ovom fizičkom objektivnom svijetu. Zato biti zdrav u fiziološkom smislu je primarna potreba svih ljudi da bi mogli funkcionirati na svim drugim razinama – socijalnim, emotivnim i mentalnim. Da budemo zdravi je najvažniji zadatak svake osobe na ovom planetu.

Čuvati svoje zdravlje znači biti svjestan svog tijela ali nježan prema njemu – a to značiti voljeti ga. Ipak, to nije lako, i mi učimo cijeli život tu lekciju – osvijestiti nesvjesne signale našeg tijela – dokle idu naše granice – kad treba da se odmorimo. Od trenutka kada nešto u našem tijelu nije u redu, kad imamo neki bol- to je signal našeg tijela koje se buni i opominje da nešto treba primijetiti i da se time pozabavimo. Trebalo bi da osluškujemo naše tijelo i da budemo u skladu s njim i sa našom fiziologijom, jer jedino tada možemo obavljati druge zadatke i potrebe socijalne i emotivne prirode ali i potrebe našeg duha i duše. Astrologija nam može pomoći u vrlo važnoj stvari – preventivi, dakle dok još nije došlo do bolesti. Natalna karta ili karta neba u trenutku kad smo rođeni je jedinstvena karta pozicije planeta na nebu. Ona nije nikad ista i gotovo u pet minuta može promijeniti pozicija važnih točaka koje su bitne za tumačenje bilo koje oblasti našeg života. A to znači da planeta na nebu ili nebo iznad nikad nije isto, kao što smo mi jedinstvena bića, pa i prilazi kako psihološki tako i liječnički moraju biti holistički i jedinstveni, za svakog ponaosob. Kroz stoljeća astrologija je radila u korist čovjeka i njegovog zdravlja. Astrolozi su bili liječnici (Paracelzijus, Hipokratnpr) i astrološko znanje je u antičko veme je bilo neodvojivo od liječničkog zanata.

Kroz natalne karte kao karte naše duše ali i kroz kuće koje u natalnim kartama opisuju naše zdravlje možemo jasnije da preciziramo životnu snagu ali i određene bolesti kojima je osoba sklona.

Zdravlje, pored postavke prve kuće u natalnoj karti, možemo procijeniti i kroz planetu koja je najvažnija za sve nas – a to je Sunce, koje je u astrologiji povezano s voljom i životnom energijom ali i sa pojmom svijesti. Sunce prolazi kroz dvanaest zodijačkih znakova, pa svaki od njih nosi više ili manje životne energije. Svakako da je za ocjenjivanje osnovne životne energije jedinke bitna i kuća gdje se Sunce nalazi u karti ali i aspekti koje ono pravi sa ostalim planetama. Sunce je izvor našeg života i njegova pozicija u znakovima koji nose jaku životnu energiju – Ovan, Lav i Strijelac – je primarno dobra pozicija, jer sunce tada daje mogućnost dobre zdravstvene energije i vitalnosti. Ipak, ovo svakako ne može biti pravilo ili općenito, jer postoje i kuće u natalnoj karti koje se tumače zajedno sa postavkom Sunca, a to su kuće bolesti (fizičkog i psihičkog tijela).

Dalje, astrolog u karti mora obratiti pozornost na kuće koje se odnose na bolest, kako fizičku (šesta kuća) tako i psihičku (dvanaesta kuća). Ove dvije suprotne kuće, planete u njima kao i aspekti između njih daće detaljniji uvid na mogućnost genetskih predispozicija za razvoj nekih bolesti, za iznenadne, nesretne događaje koji su mogući tijekom života, kao i na psihičko zdravlje osobe, koje je vrlo važno, osobito u modernom dobu u kojem su sve više zastupljena psihosomatska oboljenja- poput povišen tlak, čir na želucu, problemi s probavnim traktom, kao i razne nedefinirane neuralgije. Dvanaesta kuća – kuća psihe mora podrobnije da se prouči pri tumačenju natalne karte jer je ona zadužena za vrlo važnu psihičku stabilnost osobe, a naročito lošija pozicija vladara ove kuće može donijeti probleme s alergijama, psihičkim problemima, ovisnošću od raznih narkotika, strahove, nesanice i slično.

Prolazak Saturna jedne od najtežih planeta u astrološkom smislu kroz određene natalne kuće, poznate kao nositelja karme i bolesti, vrlo bitan u sklopu tumačenja općeg stanja čovjekovog zdravlja na dvoipogodišnji razini. Ovaj planet, naime, dvije i pol godine prolazi kroz jedan znak, pa često nosi ozbiljne i teške lekcije u životu ali i provjeru da li pazimo na svoje zdravlje ukoliko prolazi kroz našu kuću bolesti. Često donosi iskušenja, probleme ukoliko se nismo dobro ophodili prema svome tijelu i opominje nas da je vrijeme da se njime pozabavimo.

Predikcije ili prognoze koje astrolog može napraviti za godišnji period ali i za dulji životni period vezano za zdravstvenu situaciju, služe da bi se upravo osoba na vrijeme informirala o mogućim aktiviranjem planeta koje su zadužene za bolest, te preventivno uključila u razne vrste aktivnosti – od preventivnih, dijagnostičkih, fizičkih i duhovnih.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Status astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK