ASTRO ZDRAVLJE: Provjerite kom elementu pripadate …. Vatreni znaci imaju najviše energije, zračni su vitalni, vodeni su emotivni, a zemljani su izdržljivi ….

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Vatreni znaci imaju najviše energije, zračni su vitalni, vodeni su emotivni, a zemljani su izdržljivi. Shodno tome, mi vam predočavamo na koje zdravstvene faktore treba obratiti pozornost i kakvu prehranu primijeniti.

Vatreni znaci OVAN / LAV / STRIJELAC

Vatra vlada unutarnjim organima. Dobar metabolizam kojim se hrana odlično apsorbira i probavlja, posjeduju pripadnici vatrenih znakova. Vatra utječe na čišćenje toksina, bakterija i virusa, jer su ovi znakovi podložni visokim temperaturama koje su prolaznog karaktera. Olako se bore protiv bolesti.

Međutim, višak vatre doprinosi nekim drugim oblicima tegoba. Nestrpljivost i stres mogu se očitovati kao hipertenzija, srčana i kardio-vaskularna oboljenja, čirevi i upani procesi.

Ukoliko je vatra manje zastupljena, vaš imuno sustav se teže bori protiv običnih prehlada i virusa. Varenje i apsorbcija hrane su neadekvatni.

Neka vaša prehrana bude bogata žitaricama, korjenastim povrćem, biljem, poput, valerijane, kamilice i metvice, a za probavni stimulans koristiti cimet, đumbir i klinčić.

Zračni znaci BLIZANCI / VAGA / VODENJAK

Zrak vlada živčanim sustavom, cirkulacijom, funkciom kretanja i dišnim organima. Rođeni u zračnim znacima se vrlo lako stimuliraju i osjetljive percepcije pa se lako izbace iz ravnoteže. Višak zraka dovodi do hiperaktivnosti, osjetljivost živčanog sustava i mentalne iscrpljenosti. Zračni znaci nerijetko imaju suhu kožu, kosu i sluzi membrane. Nesanica i gubitak pamćenja također mogu biti ključni problemi.

Kada je element zraka nisko zastupljen postoji poteškoća s protokom energije kroz tijelo, nedostatkom kalcija i magnezija.

Jedite sirovu hranu, ovas u bilo kojem obliku, koristite enzme koji potiču pravilnu apsorpciju hrane, jogurt i ginko.

Vodeni znaci RAK / ŠKORPION / RIBE

Element voda vlada reproduktivnim organima, tjelesnim tekućinama, uključujući krv, sluz i limfu. Voda pravi valove i hladi tijelo. Vodeni znaci su osjetljivi na okruženje, naročito na bakterije, gljivice i viruse. Zdravstveni problemi općenito imaju jaku emotivnu komponentu. Oni uglavnom upijaju sve negativnosti od drugih. Imaju tendenciju da pridaju značaj problemu više nego što je potrebno. Njihovi zdravstveni problemi se ponavljaju u ciklusima.

Ukoliko je prisutan višak vode to dovodi do sporog varenja i usporenog metabolizma. Dalje, ovo se može manifestirati i kroz ciste, tumore i otoke. Također višak vode uzrokuje problem s pretilošću.

Sa druge strane manjak vode stvara problem čišćenja organizma od toksina. Dehidracija i problem sa spavanjem također su epilog manjka ovog elementa.

Pšenica, riža, zob, morske alge treba biti na meniju kod vodenih znakova, a prirodni diuretici su mrkva i celer.

Zemljani znaci BIK / DJEVICA / JARAC
Zemlja vlada skeletnim sustavom. Element zemlja je od suštinskog značaja za rast, reprodukciju i regeneraciju tkiva. Prejedanje i prehrana teškim namirnicama stvaraju višak ovog elementa i naginju rastu tumora i hormonskim poremećajima. Često imaju jake i lijepe zube. Njihova je snaga u upornosti i izdržljivosti.

Višak elementa zemlje stvara problem s tjelesnom težinom. Varenje i metabolizam su spori. Skleroza, tumori i dlakavost su karakteristični za višak zemlje.

Manjak elementa zemlje ima tendenciju da ignorira vlastito tijelo uz potpuni nedostatak instikta za primarnim potrebama. Njima je potrebno više sna nego ostalim elementima.

Namirnice neophodne za zemljane znakove su povrće, sezonske salate, klice, nerafinirane žitarice, maslinovo ulje.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SRBIJA

60 RSD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.