Horoskopius

Astro simboli i vještina tumačenja natalne karte-Sunce je središnja zvijezda našeg sustava!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Simbol, za razliku od znaka, je potpuno živ entitet, koji se stvara iz duboko kolektivno nesvjesnog i svojom funckije u društvu pomaže osobnom i društvenom razvoju. Simbol spaja različitosti u nama, spaja nebo i zemlju, te je njegova ogromna zasluga u buđenju kolektivne svijesti, jer možemo slobodno reći da on spaja suprotnosti, on jest sinteza suprotnosti. U potrazi za znanjem hodočasnik Hammadi dobiva upute od prosjaka (koji upućuje u tajne): Znaj da svaki simbol ima jedno, dva ili više značenja. Ta su značenja dnevna i noćna. Dnevna su korisna, a noćna štetna (Kaydara, Unescko dokument, fulska legenda). Simboli među sobom se prožimaju, uvijek postoji mogućnost povezivanja jednog s drugim, pa naša svijest upravo ovim simboličkim svojstvom može razvijati, jer nam dozvoljava da se slobodno krećemo kroz sve razine realnosti. Simbol utječe u psihološkom smislu na razvoj duhovnosti, samo u sprezi sa vibracijom osobe. Ukoliko je osoba spremna na razvoj svog spiritualnog, biće privučena simbolima – kroz koje će na svoj način prepoznati svoju suštinu.

Astro simboli, astrologija počiva na simbolima. Svaki planet predstavlja zgusnutu energiju koja vibrira svojom specifičnošću. Planete su realna objektivna tijela na nebu, ali zahvaljujući simbolu određenom za nju ona postaje slika u horoskopu koja jasno i precizno definira i sažima ali i povezuje i integrira ostale znakove i simbole te slika postaje rastezljiva i beskonačna u opisivanju da ujedno izražava i svjesno i nesvjesno , objektivno i subjektivno, unutarnji i vanjski život. Zbog toga je važno istražiti pozadinu svakog simbola, svakog mita za koji je simbol vezan, parčeta neba ili točke u horoskopu gdje se on nalazi.Zbog toga je važno imati znanje o moći planeta i njihovih simbola jer su one nositelji glavnih sudbinskih priča, te je njhov položaj u natalnoj karti najvažniji.

Svaki planet ima svoj simbol kojim se obilježava, a kuća, znak i aspekti koje pravi u natalnoj karti mogu tumačiti na subjektivnom i objektivnom razini i kao što je učitelj u navedenoj priči rekao – svaki simbol ima barem dva značenja, pa astrolog tumači kompletnu natalnu kartu kroz značenja planeta zajedno s aspektima koje može formirati s drugim planetima, imajući u vidu i mitološku pozadinu i sve fenomene koji su vezani kako u astronomskom, mitološkom tako iu astrološkom smislu, da bi klijent mogao dobiti što širu i dublju sliku ne samo o svojoj trenutnoj situaciji nego o sebi. Sama postavka planeta u jednoj točki tj. stupnju u natalnoj karti nosi mnogo značenja ali je ona jedinstvena upravo praveći sintezu s drugim natalnim pozicijama osobe.

Svaki simbol koji predstavlja jedan planet može biti sastavljen od znakova – polumjeseca koji predstavlja dušu, kruga koji predstavlja duha i križa koji predstavlja tijelo. Navešću primjer jedne važne planete našoj natalnoj karti – Sunca. Simbol Sunca jedini u sebi ima i točku koja označava početak, jer sve iz točke nastaje. Pa tako Sunce u horoskopu predstavlja oca, muški princip i životnu vitalnost, tj. primarnu manifestaciju. Iz točke nastaje krug, pa je oblik kruga – savršen oblik koji opisuje naš DUH, naše svjesno postojanje.

Astronomski gledano, Sunce je središnja zvijezda našeg sustava. Njezina energija i svjetlost daje nam život. Sunce svoju energiju crpi iz termonuklearnog procesa- fusije koji se događa u samom središtu ove zvijezde, au kome se dva laka jezgre kombiniraju da bi se stvorilo jedno, teže jezgru. Tim spajanjem dolazi do oslabađanje ogromene energije a Sunčev sjaj dolazi s njegovog površinskog dijela koji se zove fotosfera is kojeg ono zrači toplinu na nas.

Fenomen koji je vezan za Sunce a veoma utječe na našu planetu, a kroz to i na naše ponašanje, su Sunčeve pjege. Sunčeve pjege su uzrokovane snažnim magnetskim aktivnostima u vidu pojavljivanja tamnih mrlja na Fotosfera. Pjege na Suncu se mogu ponekad vidjeti i bez teleskopa, pa njihova veličina varira. Ono što je vrlo važno istaknuti da su one u uzajamnoj vezi sa sunčevim zračenjem i da se periodično javljaju kao pojava, svakih 11 godina. Mjerenjem i praćenjem solarnih ciklusa znanstvenici su došli do zaključka da povećenjem solarnih aktivnosti dolazi do povećanih sukoba na zemlji, te da Sunce i njegove aktivnosti izravno utječu na ljudsku svijest i aktivnost.

Sunce je u mitološkim pričama povezano s muškom plodnošću. Kralj je mladi čovjek – izabran od strane nimfi da ih oplodi a čim bi moć Sunca počinjala slabiti i njegova moć bi slabila i on bi pred dolazak zime bio ubijen jer ne bi više imao funkciju u društvu (ne bi imao snagu oplođivanje). Kult Sunca se naročito poštovao kod Feničana (mitraizam) i Egipćana (svevideće oko).

U grčkoj mitologiji bog Sunca je Helije (Helios). On je bio sin Titana, a brat Selene (boginje Mjeseca) i Eoje (boginje zore). Vozio je svoje veličanstvene kočije tijekom cijelog dana po nebu, mogao je sve da vidi što se događa na zemlji kojoj je darovao svjetlost, toplinu, život i gdje su ga svi voljeli. Grci su ovog boga najčešće pravili u vidu visokih skulptura i kipova (najpoznatija kolos s Rodosa) kojima su željeli iskazati poštovanje i značaj njegovog lika.

Simbolika ove planete iz astronomskog i mitološkog pogleda je vrlo jasna – Sunce je centar naše galaksije oko kojeg se vrte planete našeg sustava. Ono je nositelj muškog principa – ono koje stvara i ima moć – te će Sunce u horoskopu dakle opisati sve središnje muške osobe – oca, sina, muža, šefa ili direktora (u ženskom horoskopu a muškom moguće i samu osobu), ali na subjektivnom razini i našu volju, ego, svijest – te pozicija – stupanj, znak i kuća u kojoj se nalazi kao i aspekti koje Sunce u natalnoj karti pravi s drugim planetama će opisati upravo ove osobe u našem životu ali i sam osjećaj vrijednosti, fizičku vitalnost i energiju , pa kroz evenetulane loše aspekte u natalnoj karti Sunce može i gubiti snagu a da osoba ima osjećaj da joj netko crpi energiju (iako je npr. sama pozicija Sunca dobra). Pozicija Sunca je dakle jedna od najvažnijih stavki koju gotovo svi znamo – iako možda toga nismo ni svjesni – kad kažemo da smo rođeni u nekom horoskopskom znaku to znači da nam se Sunce nalazi u tom znaku (netko tko je rođen u znaku Jarca npr. Ima sunce u Jarcu zapravo).

Astrolog mora biti vješt čovjek, umjetnik i znalac svog zanata

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK