ASTRO SAVJET: Evo zašto svatko treba imati Djevicu u svom okruženju

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Neupadljiva, racionalna, logična … Djevica je horoskopski znak kojeg odlikuju praktičan um i samokontrola!

Kao što je poznato, Djevica regiji zemljanom elementu. Zemljane znakove odlikuje praktičan razum, opreznost, samokontrola. Odlično barataju imovinom i financijama.

Bik je poput PLODNE ZEMLJE, stvara materijalna dobra i zadovoljava osnovne životne potrebe, Jarac je discipliniran, jak i izdržljiv, poput STENE.

A Djevica … Djevica je OBALA – analitičar koji svoje sposobnosti koristi za stvaranje materijalnih dobara i za skrb o fizičkom tijelu.

Djevica je poput najsitnijeg pijeska na morskom žalu, kojeg morska voda baca na sve strane (zapamtite da voda uvijek simbolizira emocije). Tako i Djevica, pragmatičar i racionalista, ne zna kuda bi sa svojim emocijama, pa ih analizira, razdvaja, filteriše raznim pitanjima i potpitanjima, sve dok od njenih emocija ne ostanu nasitnija, najfinija zrnca pijeska.

I ta zrnca će dalje lutati svijetom, nošena vjetrom ili na vrhu morske pjene. Možda će svako zrnce pronaći onu pravu školjku bisernicu koja će znati da njeguje to zrnce, da ga obasipa beskrajnim sedefom, sve dok ne dobije najsavršeniji biser. A tada, Djevica više neće željeti taj biser. To više neće biti ono njeno zrnce pijeska, tako jednostavno i neupadljivo, već nešto sasvim njoj nepoznato, oku ugodno, ali ništa više – neupotrebljivo.

Jer Djevica zna da kad odgovarajućoj količini pijeska dodane odgovarajuću količinu vode (a voda uvijek i zauvijek predstavlja emocije!) Dobijete čvrstu gradivnu smjesu, koja može sagraditi i kule i dvorce, i bez koje naš svijet ne bi bio kakav jest. A kome bi onda trebali biseri?

Djevica je praktična, odgovorna, razumna, logična, analitična, oprezna, precizna, točna, posvećena, perfekcionist, kritički nastrojena i pomalo povučena i suzdržana. Gdje se nađe Djevica, tu svi postaju vrijedni, postaju uslužni ili počinju analiziraju.

Djevice obično vole nepudaljivu, slojevitu odjeću, vole za svaki slučaj obući pamučnu majicu ispod džempera, jer zdravlje je na prvom mjestu … Mirišu diskreno, ne vole jake mirisne note. Kada prođete pored Djevice, osjetit ćete miris čistoće, miris borovine ili tek pokošene trave, netko će čak osjetiti miris cimeta. Djevicu najčešće možete vidjeti u sivoj, plavoj, zagasito crvenoj ili bijeloj boji.

Djevica vlada živčanim i probavnim sustavom. Pomenuti organi su i najveća krizna žarišta kada je u zdravlje Djevica u pitanju. Ne ispoljavaju previše emocije, već ih sjeckaju i sažimaju. Djevica nikad nije eksplozija osjećaja, već uvijek implozija – urušavanje.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SRBIJA

60 RSD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.