ASTRO: Horoskopski znakovi kroz grčku mitologiju-Otkrijte kako je vašem znaku dodijeljeno sazviježđe …

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Da li znate da je svaki znak dobio naziv po događajima likova iz grčke mitologije? Otkrijte kako je vašem znaku dodijeljeno sazviježđe.

OVAN – ARIES
Nephala, kraljica Tebe, spasila je svoje dvoje djece od njihove maćehe tako što im je poslala zlatnog Ovna. Krzno je zatim ukradeno, a Zeus je Ovna poslao istog trena na nebo.

BIK – TAURUS
Zeus prerušen u Bika spustio se na zemlju da bi imao seks s najljepšom djevojkom na svijetu Europom. Ne bi li se zahvalio, postavio ga je na najvidljivije mjesto na nebu u sazviježđe.

BLIZANCI – GEMINI
Grčka legenda govori da je u davna vremena širom svijeta bila poznata ljepota Tindarajeve (spartanski kralj) žene Lede. Jasno je da njena ljepota nije mogla promaći svevidećem Zeusu koji se pretvorio u labuda nevjerojatne ljepote i tako se približio Ledi. Leda rađa blizance. Obojica dobivaju svoje sazviježđe.

RAK – CANCER
Rak je bio pomoćnik boginje Here, a ona ga je poslala u borbu protiv junaka Herakla. Heraklo ga je doslovce zgazio. Zauzvrat je Rak dobio počasno mjesto na nebu.

LAV – LEO
Sazviježđe Lava, po mitologiji, nastalo je zahvaljujući svađi vrhovnog boga Zeusa i njegove žene Here. U ta vremena harao je šumama oko grada Nemeja, u Argolidi, ogroman lav kojeg nije bilo moguće raniti ili ubiti bilo kojim oružjem izrađenim ljudskom rukom. HERA se nada da će lav ubiti Herakla, međutim Heraklo ga savladava. HERA je lavu unatoč Zeusu podarila sazviježđe.

DJEVICA – VIRGO
Dva imena iz grčke mitologije su u igri: Erigona, koja je oplakivala svog mrtvog oca, i Perzefona, kćerka boginje plodnosti Demetre koja je odvedena u podzemlje.

VAGA – LIBRA
Prema legendi, vrhovni bog Zeus imao je sa boginjom Pravde, tri kćeri: Eunomiju, Irenu i Diku. Dika (čije ime znači Pravedna) imala je zadatak da sa simbolima svoje majke (vagom i zavezanim očima) obilazi cijelu zemlju i nadgleda provođenje zakona. O postupcima ljudi morala je redovito obavještava Zeusa.

ŠKORPION – SCORPIUS
Orion iznenada sreće lijepu boginju Artemidu (koja je i sama bila lovac) i poželi je za ljubavnicu. Ali boginja ne dopusti da mu se tako lako preda. Razljućena i uvrijeđena njegovom brutalnošću, bježeći pred Orionom, Artemida stiže do jedne livade i, da bi se zauvijek zaštitila i odbacila Oriona, pronađe jednu malu i čudnu životinjicu sa otrovnom žaokom. Nju pošalje na Oriona kojeg ona ujede i on umire.

STRIJELAC – SAGITTARIUS
On predstavlja najpoznatijeg Kentaura – Hirona, koji je bio pola čovjek, a pola konj. Otrovnom strijelom ubio je orla i oslobodio Prometeja, a na njegovo mjesto se dobrovoljno postavio Hiron koji je ubuduće trebalo da ispašta za ljudske grijehove.

JARAC – CAPRICORN
Po grčkoj mitologiji, predstavlja kozu Amalteju. Ona je svojim mlijekom othranila Zeusa dok je bio beba, pa ju je on u znak zahvalnosti, postavio na nebo.

VODENJAK – AQUARIUS
U jednom razdoblju na Zemlji je zavladalo zlo. Zeus je uvjerivši se u to s Olimpa pustio strašan pljusak koji sve živo potopi. Spasio se samo Prometejev sin Deukalion sa ženom Pirom.

RIBE – PISCES
Božica ljubavi Afrodita i njezin sin Eros šetali su bezbrižno obalom Eufrata, kad ih je iznenadio Titan. Tko zna kako bi se danas zvale sve te silne kozmetičke kolekcije, spa centri, pa čak i Eros Ramazzotti da ih Zeus nije istog trena pretvorio u dvije ribe i tako im spasio živote.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SRBIJA

60 RSD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.