Horoskopius

Arhetip znaka Bik-Bik je zapravo prerušeni Jupiter …..

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

U Biku mi vidimo ne samo plodnost, ne samo rađanje – što je Mjesec, već i svu ljepotu i zavodljivost – što daje Venera. To je jedan od najculnijih znakova. Sigurno da nema znaka u kojem se više uživa, i koji čovjeka više privlači. Jer ako je istina – što je Jupiter, negdje pretvorena u ljepotu, onda je to u ovom znaku.

Priča koja se mitološki vezuje za znak Bika je upravo ona u kojoj je Bik – Zeus. Bik je zapravo Jupiter koji se prerušio u lijepog, bijelog, krotkog Bika kako bi zaveo Europu i odveo je na otok Kreta, njegovo rodno otok, da bi s njom imao djecu. Otok Kreta je u znaku Riba pošto je to četvrti znak od Strijelca, a ako je on Zeus koji se primarno vezuje za znak Strijelca i 9. kuću, njegovo 4. polje su Ribe pa je to mjesto njegovog rođenja. Tu imamo sjajnu minojsku civilizaciju koja je nastala nakon toga što je Zeus odveo Europu i imamo dalje priču o Minotauru, koji nastaje kao potomak Zeusov i nadalje, cijelu jednu priču koja se razvija preko Arijadnino niti, koja nas svakako povezuje s jednom pričom o genetici koja kroz ovaj znak veoma jako prolazi. To je zato što znak Bika zapravo daje plodove – to je plodan znak, onaj znak koji će nam dati konačno rezultate u materijalnom svijetu.

Vrlo je bitan za opstanak natusa, za opstanak broja 1, i svi događaji u životu su primarno de fi nisani tim odnosom koji postoji između 1. i 2., odnosno natusa i njegove cijene preživljavanja. Uvijek se postavlja pitanje koja je cijena po kojoj preživljavamo, jer da bi smo preživjeli mi moramo ići u 2., pa makar to bilo samo uzimanje hrane zbog koje neki životi nestaju, makar to bilo uzimanje jedne osobe od druge osobe, što može biti borba ; kasnije je to svakako razlog svih ostalih ratova. Bilo kako bilo, bitna stvar je da je svakako čitava Europa nastala na ovim osnovama – Europa je odvedena na otok Kreta ali nju je odveo Bik, i Europa sigurno kao takva mora živjeti na osnovama Bika.
Bik je zapravo prerušeni Jupiter i stoga mi vezujemo novac i sva materijalna dobra za njega. Znači, mi gdje god da vidimo znak Bika, mi vidimo Jupitera, vidimo svu tu zavodničku priču koja postoji jer znak Bika je onaj koji je najčulnije, koji će vrlo lako ući u sve Zevsovske avanture upravo zbog čulnosti, privlačnosti, želje. Ako nečim vlada želja, onda je to znak Bika. To su Venera i Mjesec, pa sva želja za bilo čime – za stjecanjem, za imanjem, potječe od ovoga. On je duboko erotski znak, znak jake privlačnosti, znak upravo one privlačnosti kojoj Europa nije mogla odoljeti kada je vidjela tako divnog Bika. Bik je Zeus, i ukoliko tu postoji bilo koja Venera u svom sjedištu, nije li ona već potencijalno toliko privučena, toliko spremna je netko odvede, toliko ona Venera koja će biti kao Europa, odvedena i zavedena krotkošću nekog Jupitera (dakle, nekog Bika ) .Venera u Biku će biti odvedena, kao što je Europa odvedena; ući će u aferu sa Zeusom, a na kraju se dogodilo to da Zeus nije ostao s njom – ona je imala djecu s njim, ostala je tamo i udala se, ali priča jedne Venere u Biku je arhetipska priča Europe koju odvodi Bik, s kojim ona može imati djecu i ona nakon toga ostaje s nekim drugim. U osnovi same priče ona se dobro udaje ali je ovo i dio priče koji zna dati i dio mita koji se vezuje za izvanbračnu djecu.
Mora se vidjeti kako izgledaju ostali aspekti, ostatak priče – da li se čitav mit dovršava, da li mi ovdje imamo i sretnu udaju iza neke afere, ali treba se podsjetiti samo jednoga: problemi koji postoje ovdje u znaku Bika postoje samo zato što su čula prenaglašena, zato što su želje jako velike. Sigurno da nema znaka u kojem se više uživa, i koji čovjeka više privlači. Jer ako je istina – što je Jupiter, negdje pretvorena u ljepotu, onda je to u ovom znaku. Jupiter je pretvoren u Bika – to je mjesto gdje on dodiruje tu Veneru. U toj materiji, neka istina – što predstavlja znanje – Jupiter, i Venera – što je ljepota, što je čulnost se dodiruju stoga je sve u jednom životu čovjeka podređeno idenju ka Biku, svjesno ili nesvjesno. To je toliko duboko u njemu da on ne mora ni razmišljati o tome – natus ide ka tome jer ga na to obvezuje rijeka gena u njemu, to je jedan tok koji je nesvjesnim silama povezan s njim. Treba zapamtiti da je suprotni znak koji čini Bika, koji mu omogućuje plodnost, koji mu daje sve, u kojem se vrši sjetva – znak Škorpiona; to je rijeka, genetika, to je tok neminovnosti jer Bik i Škorpion funkcioniraju kao jedno, jer mi ako hoćemo da nam zemlja bude plodna u Biku, mi prvo moramo nešto zasijati u 8 jer iz 8, ispod zemlje, iz podzemnog svijeta izlazi sve van . Mi u Biku vidimo ono što nam izlazi, što dobivamo kao rezultat ali to nešto dolazi iz 8, a 8. uvijek jest tijek neminovnosti. Tako je iu prirodi čovjeka upravo ugrađena priča o znaku Bika, kao znaku kome neminovno teži. Neki ljudi umiju više uživati, više umiju napraviti da im bude lijepo, neki to umiju manje, ali je to de fi nišane upravo Bikom, a ako hoćemo konkretno – jednim savršenim omjerom Venere, Mjeseca i Jupitera. Ako su oni sretni kod nas, ako dobro žive – eto nam čitave priče o jednom potpunom uspjehu u životu.
Gdje se može zamisliti bolja priča, od jednog divnog velikog trigona Mjeseca, Venere i Jupitera – to je ogroman znak Bika koji stoji u nečijem horoskopu i koji nudi sve; to je čovjek koji može ići samo putem onog što ga privlači i dobiće jer je ovdje Zeus osobno; ovdje je dodir lijepog i korisnog. Imati Mjesec – Veneru u dobrom odnosu znači imati taj dio oživljen od znaka Bika, a ako se još Jupiter našao s njima, onda ćemo tu uvesti još i momenat mogućnosti, to je ono gdje će nam se život osmjehnuti, gdje će se pojaviti Bik – netko tko će nas odvesti; to je onaj život koji natusu daje, neovisno od njegovog početnog stanja – nekoga, baš kao što se Europi pojavio prelijepi Bik koji ju je odveo. Da li je to bila afera u prvom trenutku, da li će on nju sad odvesti na neki otok, ili preko mora, ili će se možda kasnije razvesti ako tako priča govori – ovisi od ostalih čimbenika, ali će opet imati svoj novi život, opet će ostvariti mnogo više od onoga što je inače mogla. To je ono što nam znak Bika daje. On daje mogućnost da dobijemo sve ono što želimo, on daje ispunjenje želja. Mi bi željeli da nam iz plodnosti, plodne zemlje, plodnih izbor izrastu svi plodovi, a da bi se to dogodilo neophodno je da dobijemo podršku od 8. znaka – jer ono što posijemo, to ćemo i dobiti, to će ovdje biti kao plod.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM