5 stvari koje nikako ne podržava Feng Shui-Budite sukladno uravnoteženim protokom energije!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Postoji popis pravila koje NE smijete kršiti i koja su u skladu s uravnoteženim protokom energije kroz prostor u kome boravite.

1. NEMOJTE posjedovati umjetnička djela koje asociraju na negativno
Pa makar i da ste sliku Kosovske bitke dobili za rođendan od svojih najdražih – zamijenite je radije umjetničkim djelima koja će vas podići i inspirirati učiniti nešto pozitivno.

2. NEMOJTE živjeti bez prirode u svom prostoru

Sve što možete dovesti u vezu s prirodom, uključujući i četveronožne ljubimce – ispunjeno je skladnom Či energijom koja će obogatiti naš život. Okružite se živim bićima i stvarima prirodnog porijekla – biljkama, prirodnim materijalima, teksturama, bojama i umjetničkim djelima, fotografijama koja asociraju na prirodu. Dizajn modernog namještaja sve više asocira na sterilnost i poziva na upotrebu materijala koji nisu prirodni i kao takav sigurno nije u skladu s Feng Shui načelima.

3. Neka ulaz u vaš prostor NE bude običan ili neatraktivan

Ulazni prostor se u Feng shuiju smatra postavljanjem preko kojeg Či energija ulazi u naše stanove. Neobojena ulazna vrata, otirač kojeg niste otresli tjedana ili gomila stvari koje ste natrpali ispred stana – sugerira na kaos, a ne na ujednačen protok energije. Poigrajte se sa svojom kreativnošću, uredite ulazni prostor, vjerujemo da bi vas rezultati mogli iznenaditi.

4. NE zatrpavajte svoj prostor nepotrebnim stvarima
Prema Feng shuiju, sve što nas okružuje ispunjeno je Qi, ili životnom energijom, pa se smatra da se energetski povezujemo sa svim što posjedujemo. Tako gomila stvari za koje čak nismo ni svjesni da imamo, sve ono što smo potrpali u garažu, police ili ormare i zaboravili na to – ima na neki način ulogu kradljivca naše energije. Uklanjanje nereda oslobađa i uravnotežuje protok energije. Jednostavan način za rješavanje nereda, jeste da uzmete jednu po jednu stvar koju niste dugo vidjeli i da se zapitate: Jesam li emotivno vezana za ovo? Imam li koristi od nje? Govori li ova stvar išta o tome tko i što sam sada, u ovom trenutku? Ako su sva tri odgovora NE – radi se o neredu kojeg se pod hitno trebate riješiti.

5. NEMOJTE sjediti, spavati ili raditi ako niste u mogućnosti imate pogled na ulazna vrata
Na ono što se događa prilikom ulaska u sobu, morate imati uvid. Ako okrenete leđa ulaznim vratima – Feng Shui smatra da se na taj način stavljate u poziciju nesigurnosti jer je jedna od primarnih ljudskih potreba upravo ona za sigurnošću.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SRBIJA

60 RSD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.