Horoskopius

3 Saturnova povratka-Astrologija radi s različitim ciklusima koji definiraju ritam života!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Sigurno ste barem jednom u životu s uzdahom zaključili da se vrtite u krug. Pritom niste imali osjećaj da je to dobro, naprotiv, imali ste upravo u određenim fazama intenzivan osjećaj da iznova ponavljate iste pogreške.
Tek periodično pojavi se pozitivan osjećaj da se krug zatvorio, u smislu konačnog postignuća, osjećaja da je sve došlo na svoje mjesto. Krugovi na razne načine obilježavaju naše živote i objašnjavaju zašto, primjerice, postoji ono što zovemo krizom srednjih godina.

Astrologija radi s različitim ciklusima koji definiraju ritam života. Krug je simbol savršenstva, potpunosti, sveobuhvatnosti. U astrologiji krug s točkom u središtu simbolizira Sunce koje je izvor života. Krug je obećanje da možemo postići puninu života! Točka u sredini je simbol kreativne energije koju svatko od nas nosi u srži svog bića.

I natalni horoskop je prikazan krugom u kojem su ucrtane planeta. On je različita trenutka u kojem smo stupili u samostalni život. U svemiru ništa ne stoji, pa tako naš horoskop smjesta počinje otkuca poput kazaljki sata, planete se pomiču, naš horoskop diše i živi, ​​mijenja se zajedno s nama. Od početnog kruga, čije su energije duboko utisnute u naše biće, naš život se vrti u krugovima koje iscrtavaju planetarni ciklusi.

Dan i noć, smjena godišnjih doba, protjecanje godina obilježeno našim rođendanima – sve su to ciklusi kojima mjerimo svoj život. Svaki ciklus je poput putovanja na koje moramo krenuti. Premda smo stalno dio nekog ciklusa, dobra vijest je da postoji izlaz iz zatvorenog kruga. Taj izlaz se otvara – simbolično rečeno – na gore. Kad u nekoj životnoj situaciji steknemo sva potrebna iskustva, spremni smo iste ili slične situacije rješavamo s više mudrosti, s više svijesti.

Možemo se uzdgnuti na višu razinu razumijevanja i donosimo drugačije odluke, možda bolje, i sasvim sigurno zrelije. Naše putovanje u krugovima ili ciklusima postaje uspon nekom vrstom spirale koja je beskrajna. Mogućnosti razvoja su velike. Neki astrološki ciklusi su dugotrajni i vrlo značajni, neki su kratkotrajni, dinamični i životni. Jedan od najvažnijih ciklusa obilježava kretanje Saturna. Da bi napravio puni krug i došao na početnu točku (na mjesto gdje je bio u trenutku našeg rođenja) Saturnu je potrebno oko 28 godina. Ponekad putuje malo brže pa se na početnu točku vrati za 28 godina, a ponekad mu treba i više od 29 godina.

Saturn je gospodar vremena, simbol procesa sazrijevanja. Njegov prvi ciklus simbolizira naše djetinjstvo i mladost, tako da u očima zvijezda tek sa 28 godina postajemo “punoljetni”. U tom ciklusu upoznajemo sebe i izgrađujemo svoje vještine. Njegov drugi ciklus, koji otprilike počinje u 28. godini života pojedinca i približno traje do njegove 56. godine života je ciklus zrelosti. To je razdoblje u kojem je naša ličnost u punom cvatu. Ostvarujemo sebe koristeći vještine naučene u prvom ciklusu. Svjesni smo svojih ciljeva i svoje snage. U tom ciklusu možemo materijalizirati svoje želje i steći mudrost doživljavajući različita iskustva, piše Lovesensa.rs ..

Treći ciklus počinje u 56. godini života i traje do otprilike 84. godine. U njemu više nismo posvećeni ostvarenju sebe i stvaranju u materijalnom svijetu, nego svojom mudrošću i životnim iskustvom obogaćujemo vlastiti duševni život i možemo biti i nadahnuće drugima. Riješili smo se mnogih predrasuda i snažnih nagona, ali dovoljno smo znatiželjni da se ostvarujemo u području intelekta i duha.

Svaki put kada se Saturn vrati na početnu točku, što se u astrologiji doslovno zove Saturnov povratak, osjećamo da se nalazimo na nekoj prelomnoj točki svog razvoja. Saturnov povratak je trenutak kada svodimo račune i provjeravamo sva svoja postignuća. To je trenutak kad se jasno suočavamo sa stvarnošću i možemo točno sagledati što smo dobro napravili, a što smo propustili učiniti onako kako je trebalo.

Uspjesi nas snaže i vesele, no nikome nije lako suočiti se s propustima i pogreškama, a malo tko je njih pošteđen. U dobi od otprilike 28, 56 i 84 godine za svakog od nas događa se taj osjetljivi trenutak osobnog razvoja. Tada moramo “progutamo” poneku gorku tabletu razočaranja, propuštenih prilika i pogrešnih odluka. To su trenuci u kojima postajemo svjesniji prolaznosti svega, svog vlastitog postojanja, ali i nestalnosti prijateljstava, poslova, materijalnih dobara, zdravlja i mnogočega drugog.

U tim trenucima mnogi će od nas doživjeti neku vrstu krize. Kriza proizlazi iz spoznaje prolaznosti, iz prepoznavanja onoga što smo pogrešno učinili, iz neumoljive stvarnosti koja reflektira sve ono što smo sami stvorili. To je trenutak u kojem osjećamo da smo i sami odgovorni za stanje u kojem se nalazi naš život. A tu odgovornost nije lako prihvatiti.

Ako nismo u stanju pogledamo stvarnosti u oči i kažemo “Dobro, sad mi je jasno kakva je situacija. Ali nema problema, mogu to popravim i promijenim “, tada nas svojim snažnim zamahom mogu pokositi krivnja i stid, osjećaj manje vrijednosti ili depresija.

Na svakih sedam godina se suočavamo sa stvarnošću

To je prilika da se vratimo na željeni put razvoja. Mnogo toga smo naučili i doživjeli, dovoljno da imamo snage za nastavak putovanja. Ne zaboravite, to se događa svima. To je jedna vrsta životnog ispita, no strogi učitelji koji ocjenjuju naša postignuća su naši unutarnji autoritativni glasovi koji će dodijeliti ocjene i nagraditi nas ili nas baciti u krizu.

Unutar svakog kruga, svakog ciklusa, postoje određene osjetljive točke koje dijele ciklus na manja razdoblja. U Saturnovu prvom ciklusu to su sedma, 14, 21. godina života, pa 35, 42. i 49. godina života u njegovom drugom ciklusu i tako dalje.

Svakih sedam godina pruža nam se prilika suočavanja sa stvarnošću. Te godine ne moraju biti intenzivne poput godina Saturnovog povratka, ali ako se malo zamislite, sigurno ćete, “preturajući” po svojoj prošlosti, pronaći mnoge događaje koje i danas pamtite, koji su za vas bili važni u razvojnom smislu.

Uranovi koraci, kontrolne točke u kojima se uzburkava naš život, događaju se nakon svake 21 godine. Zato će želja za promjenom, buntovništvo, pojačana potreba za slobodom posebno naglasiti na 21, 42, 63. i 84. godini života, u kojima se Uran vraća na mjesto na kojem se nalazi i u natalnom horoskopu. Uran nas potiče na stvaranje slobode i neovisnosti koje se temelje na osobnim vrijednostima. Odvaja nas od kolektivnog načina razmišljanja, izdvaja nas iz mase i pokušava razbije svaku sponu koja nas guši ili previše veže za stvari, ljude i navike.

I Neptunov ciklus će se nadovezati na dva prethodna. Njegovi koraci su još duži pa ćete prvi ispit kod Neptuna polagati sa svoje 42 godine, a drugi kad navršite 84 godine. Njegova energija povezuje nas s vlastitim unutarnjim životom, s potrebom da odgovore tražimo u religiji ili duhovnosti, potrebom za ljepotom i stvaranjem. Zajedničke točke u kojima se poklapaju sva tri ciklusa su 42. i 84. godina života. No, planete se ne kreću uvijek istom brzinom pa su te godine približne, možemo ih “rastegnuti” na godinu više ili manje.

To su trenuci u kojima ne samo što možemo sagledati svoju stvarnost onakvu kakva jeste, prihvatiti je ili ne, nego istovremeno imamo priliku da se oslobodimo svih obrazaca ponašanja i raznih vrsta tereta koji nas previše pritišću. U tim godinama možemo zrelije i mudrije osloboditi svoje potencijale i zakoračiti u novu stvarnost uz veći stupanj svjesnosti. Svi veliki ciklusi susreću se u 84. godini života. No, nema garancija da ćemo je doživjeti. Ako u tome budemo uspjeli, uz dobre gene, brigu o zdravlju i malo sreće, imat ćemo priliku doživjeti jednu vrstu nove mladosti.

Kriza srednjih godina stvarno postoji. Životno razdoblje oko 42. godine života puno je realne planetarnih energija, puno je promjena i vrlo je nestabilno. Budući da se to događa svakome od nas, nije ni čudo da svi govorimo o krizi srednjih godina. Gledano očima zvijezda, to razdoblje zaista jeste posebno, no ne mora svakome biti krizno. Smatramo ga kriznim zato što je to period kada bolje uočavamo sve ono čime nismo zadovoljni. Želimo promjene, a one ponekad mogu biti drastične.

Mnogi se parovi rastaju, mnogi mijenjaju poslove, mijenjaju mjesto boravka u nadi da će vanjske promjene razriješiti unutarnja previranja i nezadovoljstvo. Neki zadrže postojeći vanjski oblik života, a unutra proživljavaju duboke preobrazbe, mijenjaju svoje stavove, navike. Ima i onih koji se nažalost suoče s bolešću kao reakcijom tijela na sve napetosti koje se nisu mogle drugačije osloboditi iz sustava. Mnogi otkrivaju svoje nove talente, ponovno se zaljubljuju, no neki se, nažalost, i predaju, odlučuju da odustanu i počinju tonu u razne vrste ovisnosti ili emotivne i mentalne tuposti.

Kraći, slađi i ne tako dramatični su ciklusi Jupitera i Venere. Jupiterov ciklus traje 12 godina. U svom relativno brzom hodu, svake dvanaeste godine će donijeti nagrade za uloženi trud. Naše su 12, 24, 36, 48, 60, 72. i 84. godina života potencijalno obilježene zadovoljstvom, osjećajem da je život dobar.

Jedno od ljepših iskustava s planetarnim ciklusima vezano je uz osmogodišnji Venerin ciklus. Na početku tog ciklusa, koji se poklopio s Saturnovim i Neptunovim, dala sam otkaz i otvorila joga-studio. Venera simbolizira vrijednosti, a meni je podučavanje joge u vlastitom studiju bilo neprocjenjivo važno. No, ubrzo su privatni, nesretni događaji promijenili smjer mog razvoja pa sam privremeno morala odustati od svojih želja.

Ponovno sam se zaposlila na “običnom” poslu i osam godina radila “običan” posao, a popodne i navečer sam podučavala jogu. Nakon osam godina, našla sam se u istoj situaciji. Ponovno sam dala otkaz i posvetila se samo jogi. No, na početku novog ciklusa shvatila sam da sam snažnija i zrelija, a moje se želje već nekoliko godina nesmetano ostvaruju.

Prepoznajući godine koje same po sebi donose nemir i promjene, godine u kojima polažemo svojevrstan ispit zrelosti ne smiju biti izgovor za predaju. Ne možemo reći: “Ah, upravo proživljavam strašni Saturnov povratak! A tek Uran, kako mi je on zagorčao život! Nisam ja kriva, ne mogu ništa napraviti! “, Kao iu svakoj promjeni, uhvatite se u koštac s izazovima i upoznajte svoju novu snagu.

Svima nam želim zdravi i bistri doživimo tu čudesnu 84. godinu života. To je početak nove mladosti koju gradimo na zrelosti i iskustvu, oslobođeni mnogih predrasuda, gluposti, nepotrebnih opterećenja.

Kreativni iz ljubavi, a ne iz želje za nekom koristi, nagrađeni optimizmom, produhovljenim i smirenim razumijevanjem života, spremni smo na stvaranje i slobodu zbog nje same, zbog životne radosti i slavimo sve prethodne krugove svoga života.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM